Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: JJ over de fanboy-oorlog

Gamekings Redactie 13/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag nemen we natuurlijk een nieuwe LA Today op met ons duo: JJ en Skate. Verrassend genoeg is Skate the Late weer eens te laat. We hebben nog wat tijd over dus praat JJ over de fanboy-oorlog. In principe is dit eigenlijk helemaal geen slecht gegeven, want hieruit blijkt waar welk merk nu eigenlijk staat. PlayStation fans mogen natuurlijk vieren dat Sony op dit moment 1-0 voor staat op Microsoft.

Sony heeft de E3 ‘in principe’ gewonnen. Ze hebben een veel betere presentatie gehad en hebben de consumenten op hun hand, wat een logisch gevolg is. Microsoft heeft een aantal uitspraken gedaan die bij de consument in het verkeerde keelgat geschoten is. Sony heeft hier slim op gereageerd en toch is het allemaal nog een beetje vaag.

De feiten liggen op tafel, maar de redenen voor de gebruikte tactieken zijn nog ontzettend vaag. Microsoft heeft een aantal eisen gesteld aan de consument: altijd online, geen tweedehands games. Maar waarom ze dit nu precies willen, hebben ze ons nog steeds niet verteld. Vroeger hadden we precies dezelfde situaties. Een goed voorbeeld is natuurlijk de mobiele telefoon. Mensen zaten niet te wachten om de hele tijd bereikbaar te zijn. Tegenwoordig is het ondenkbaar. Mensen zijn van nature conservatief en dan zijn de reacties van nu ontzettend logisch. Met de PlayStation 4 van Sony is het eigenlijk hetzelfde. Sony heeft een hele hele tactische presentatie gehouden. Volledig positivisme, maar er blijven een aantal zaken onduidelijk. Hoe zit het nu precies met de DRM?

De tijd zal het leren welke van deze ver uit elkaar staande strategie├źn nu precies de winnaar gaat zijn, dus daar zullen we op moeten wachten. Feit is wel dat het in principe dezelfde machines zijn met zo goed als dezelfde games, op de exclusives na natuurlijk.

JJ over de fanboy-oorglog

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch