Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: De Wii U is jarig!

Gamekings Redactie 19/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een feestje, want de Wii U is vandaag één jaar oud geworden! Het laatste paradepaardje van Nintendo heeft het zwaar gehad in zijn eerste jaar. Maar goed, als we kijken naar de Nintendo 3DS dan begon dat ook niet al te soepel. Sterker nog; mensen hadden de handheld van Nintendo al afgeschreven. Vandaag de dag zijn er ontiegelijk veel toptitels voor de 3DS beschikbaar en praat niemand meer over de slechte start van het apparaat. Wij (met name Thijs) hopen natuurlijk dan ook dat dit met de Wii U ook gaat gebeuren. Toch mag er wel een feestje vanaf voor Nintendo, hier op de redactie. Bekijk het in deze ‘Gamekings Extra: De Wii U is jarig!’

Natuurlijk is een feestje niet compleet zonder gasten. Gelukkig hebben we afgelopen jaar Pikmin 3, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en een Mario-titel kunnen ontvangen op de Wii U, toch is het feestje nog niet optimaal op gang. We missen namelijk nog een Mario Kart, een Super Smash Bros. en een splinternieuwe Zelda-game. Dan kan het feest pas echt goed losbarsten op de Wii U. Toch vind ik dat we niet mogen klagen. Ondanks dat er niet al honderd brute games op de console beschikbaar zijn, hebben we toch wel weer hele unieke dingen mogen meemaken. De Pikmin-serie is namelijk een goed voorbeeld van iets dat je alleen kan verwachten van de hand van Nintendo.

Dus het is nogal wisselvallig. Sommige mensen vinden het een slecht jaar voor de Wii U. Ik zeg: het apparaat moet nog leren lopen en praten. Vooral praten. Nintendo moet zich gaan richten op duidelijke communicatie richting de consument en dan zal ‘ie vanzelf echte stappen gaan maken.
Gamekings Extra: De Wii U is jarig!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch