Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Boris en Thijs gaan old school met Sega

Gamekings Redactie 06/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week was Thijs nog diep teleurgesteld over de Virtual Console-release van Super Mario Bros 3, maar deze week is hij super enthousiast. Sega heeft namelijk in samenwerking met M2 laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om een toffe release van een oude game op de Nintendo 3DS uit te brengen. Ze zijn namelijk compleet in 3D en fullscreen, iets dat niet bij Nintendo’s eigen titel het geval is. Bijna alles valt te regelen in de opties. Zoals het beeldformaat, de knoppen die je gebruikt en de manier van besturing (touchscreen of gyroscoop). Thijs is in ieder geval enthousiast, vandaar dat hij deze games even wilde laten zien aan Boris. Wordt hij er net zo blij van als Thijs? Je ziet het in ‘Gamekings Extra: Boris en Thijs gaan old school met Sega’!

Sega had vroeger de arcadehallen in hun broekzak. Het maakte niet uit in welke arcadehal je kwam, er stonden sowieso kasten van Sega. Uit die periode zijn er dan ook een select aantal klassieke games voortgekomen, zoals bijvoorbeeld Streets Of Rage. Ook games als Space Harrier en Super Hang-On stammen uit die tijd en hebben vroeger flink wat muntjes gekost omdat ze aardig verslavend waren. Nu, flink wat jaren later, leek het Sega een goed plan om ze in een nieuw jasje te steken en uit te brengen op de Nintendo 3DS. Het toffe is dat ze niet simpelweg een simpele port wilden uitbrengen, maar echt letterlijk de arcade-ervaring wilden overbrengen naar Nintendo’s handheld.

Of dit allemaal goed gelukt is, zie je natuurlijk in dit item. Boris heeft sommige van de games vroeger gespeeld, maar Thijs ontdekt ze nu pas voor het eerst. Voor beiden is het dus een compleet andere ervaring, welke ze met je delen in ‘Gamekings Extra: Boris en Thijs gaan old school met Sega’!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch