Menu Premium

Gamecube Controller Wii U is alleen beschikbaar voor Super Smash Bros.

Lisette Atsma 08/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet zo’n handige actie van Nintendo. Sinds mei is het al bekend dat Nintendo met het uitbrengen van Super Smash Bros ook een Wii U GameCube controller en een adapter uit gaan brengen, zodat de echte hardcore fans het op de ‘juiste’ manier kunnen spelen, namelijk met hun ouderwetse Gamecube controller.

Eerder vandaag werd er op de Nintendo UK website gezet dat deze adapter compatible zou zijn met alle games die werden ondersteund door de Wii U Pro Controller. Dit blijkt echter helemaal niet waar te zijn, want de Gamecube Controller Wii U is alleen beschikbaar voor Super Smash Bros, net zoals de adapter je oude controller alleen bruikbaar zal maken voor deze ene game.

Waar het eerst op leek was dat zowel de Wii U GameCube controller, als de adapter voor oude GameCube controllers compatible zouden zijn met games als Mario Kart 8, Super Mario 3d World, The Legend Of Zelda: The Windmaker, en nog een aantal andere games. Volgens een officieel statement van Nintendo is dit echter helemaal niet het geval, en werken zowel de controller en de adapter echt alleen met Super Smash Bros voor Wii U.

Super Smash Bros komt 5 december uit op de Wii U. Op dezelfde dag zal ook een bundel editie verkrijgbaar zijn, welke komt met een speciale editie Wii U GameCube controller. Deze kan overigens ook los aangeschaft worden.

Gamecube Controller Wii U is alleen beschikbaar voor Super Smash Bros.

Gamecube Controller Wii U is alleen beschikbaar voor Super Smash Bros.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch