Menu Premium

Game of Thrones: alle referenties uit de eerste aflevering van seizoen 8

Hylke Haagsma 19/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de eerste aflevering van het achtste seizoen van Game of Thrones zaten een hoop scenes die gedeeltelijk overeen kwamen met de eerste aflevering van seizoen 1. Ook waren er flink wat knipogen naar het begin van de langlopende serie. Dankzij wat rond speuren op het internet en in de twee afleveringen wisten we ze ( bijna?) allemaal te ontdekken. Let op, heb je de eerste aflevering van het nieuwste seizoen nog niet gezien? Stop dan onmiddellijk met lezen.

Het rennende kind

In het begin van de aflevering zien we een kind rennen en een boom inklimmen om de marcherende soldaten te zien aankomen bij Winterfell. Dit is een referentie naar Bran die in seizoen 1 de kasteelmuren opklimt om de legers van Robert Baratheon aan te zien komen. In beide scenes is ook soortgelijke muziek te horen. Ook wordt in seizoen 1 vervolgens aan de nieuwe binnen vallende heerser vertelt ( Daenerys en Robert) dat Winterfell van hen is.

Jaime Lannister komt aan in Winterfell

In seizoen 1 krijgt Jaime Lannister veel aandacht wanneer hij Winterfell voor het eerst betreed, alle ogen zijn op hem gericht. Aan het einde van de eerste aflevering van seizoen 8 rijd Jaime weer Winterfell binnen maar nu ziet niemand hem staan, nouja… op Bran na natuurlijk. In beide afleveringen zijn mensen op zoek naar Arya, in seizoen 1 is haar moeder op zoek naar Arya, en in seizoen 8 vraagt John waar ze is.

De White Walkers geven een signaal af

In de eerste afleveringen worden een patroon van lijken gevonden. Zowel in het achtste seizoen als in het eerste seizoen. De Walkers doen dit mogelijk om een signaal af te geven en om aan te geven dat ze aanwezig zijn.

Er worden belangrijke gesprekken gevoerd in de tombe’s van Winterfell

Er worden belangrijke gesprekken gevoerd in de tombe’s van Winterfell in beide afleveringen. In seizoen 1 vraagt Robert aan Ned of hij de hand van de koning wil zijn. In seizoen 8 verteld Samwell aan John wie zijn echte ouders zijn, iets wat enorm belangrijk is omdat dit hem recht geeft op de troon. Laten we hopen dat John niet hetzelfde lot wacht als Ned Stark natuurlijk… In seizoen 1 heeft John het overigens moeilijk tijdens de eerste aflevering met zijn identiteit. Hij zat er toen mee dat hij een bastaard was. In seizoen 8 beland hij natuurlijk weer in een identiteitscrisis doordat hij hele andere ouders blijkt te hebben.

Arya heeft Needle nog steeds

Arya heeft Needle nog steeds, het puntige kleine zwaard wat ze in seizoen 1 kreeg. Nadat ze het zwaard kreeg sprong ze John in de armen, nu ze in seizoen 8 weer bij John is springt ze op bijna precies dezelfde manier in zijn armen. Ook zitten er in beide afleveringen bordeel scenes. Daarnaast is natuurlijk de cliffhanger van seizoen 8 aflevering 1 een grote knipoog naar de clifhanger van de allereerste aflevering toen Jaime Bran uit het raam duwde. Nu is Jaime degene zelf degene die schrikt doordat hij wordt geconfronteerd met zijn daad uit het allereerste seizoen.

Dus… hebben we iets gemist? Waren er nog meer referenties en knipogen naar de allereerste aflevering? Laat het ons weten in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch