Menu Premium

Gamesmarkt in Verenigd Koninkrijk meer dan vijf miljard euro waard

Karim Shehata 12/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er hele grote bedragen in de game-industrie omgaan, is waarschijnlijk iets wat je al een tijdje weet. Zo is in de ontwikkeling en PR van Destiny bij elkaar 500 miljoen euro gestoken, een zeer hoog en tevens opvallend bedrag voor de lancering van een nieuwe IP. Nu zijn er cijfers naar buiten gekomen over de game-industrie in het Verenigd Koninkrijk, die meer dan vijf miljard euro waard zou zijn.

Dit blijkt althans uit een onderzoek van MCV en Ukie. Zij melden dat de game-industrie in Groot-Brittannië meer dan 3,94 miljard pond waard is, omgerekend zo’n 5,3 miljard euro. Waarschijnlijk vraag je je nu af waar dit belachelijk hoge bedrag vandaan komt en daar heeft het onderzoek dan ook antwoord op. Zo werd er iets meer dan één miljard pond verdiend op digitale verkopen op consoles en PC. Daarnaast werd er zo’n 915 miljoen pond aan consoles verkocht en daardoor groeide dit onderdeel van de markt met maar liefst 46% ten opzichte van 2013.  Ook de accessoires, tweedehandsgames, strategy guides en magazines, mobile gaming en de evenementen haalde merkbaar hogere bedragen in 2014, ten opzichte van het jaar 2013.

Overigens is het niet alleen maar rozenkleur en maneschijn, want boxed games haalde 6,3 procent minder geld binnen in 2014. In Groot-Brittannië bleef het bedrag wat dit deel van de markt oplevert daarom steken op 935 miljoen pond, waar het in 2014 nog ging om 998 miljoen pond. Ook game-gerelateerde toys en films boekten allen een achteruitgang, respectievelijk 14 en 21,7 procent.

Het zijn echter niet alleen de duizelingwekkende cijfers die je in dit onderzoek om de oren slaan, want ook zijn we door dit onderzoek te weten gekomen welke producten het meest populair waren in 2014 in Groot-Brittannië. Zo was The Music of Grand Theft Auto V de populairste soundtrack onder de gamers, terwijl de populairste game-gerelateerde film Need for Speed was. De populairste strategy guide was ten slotte Minecraft: The Official Construction Book.

Het onderzoek maakte overigens ook bekend dat de 3,94 miljard pond die de game-industrie in de UK waard is bijna het hoogste bedrag ooit is. Alleen in 2008 was dit bedrag hoger, zo’n 4 miljard pond, omdat toen Guitar Hero, de DS en de immens populaire Wii de dienst uitmaakte qua cijfers in de game-industrie.

Natuurlijk kunnen we onze vragen stellen bij deze cijfers. Gaan boxed games echt langzaam aan verdwijnen omdat de digitale verkopen steeds meer toenemen? En laten deze cijfers eenzelfde trend zien als in bijvoorbeeld Nederland? De toekomst en een hoop discussies gaan waarschijnlijk antwoord geven op deze vragen, terwijl ik nu toch benieuwd ben naar jouw kijk op dit onderzoek.

Bron: MCV

Gamesmarkt in Verenigd Koninkrijk meer dan vijf miljard euro waard

Gamesmarkt in Verenigd Koninkrijk meer dan vijf miljard euro waard

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch