Menu Premium

Game-industrie groeit vier keer sneller dan economie Verenigde Staten

Jeroen Wiersma 11/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een onderzoek naar de bijdrage van de Amerikaanse game-industrie aan de gehele economie van de Verenigde Staten komt met een aantal opzienbarende feitjes. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de game-industrie van de VS vier keer sneller groeit dan de gehele economie in dat land!

Het onderzoek – getiteld Video Games in the 21st Century: The 2014 Report – is ontstaan uit samenwerking tussen de Entertainment Software Association en Economists Incorporated (ESA), en beslaat de periode van 2009 tot en met 2012. Wat zij hebben geconstateerd is onder andere dat de game-industrie 6,2 miljard dollar toevoegde aan het Amerikaanse BBP. Daarnaast waren er 146.000 mensen direct of indirect werkzaam dankzij deze industrie, waarvan 42.000 mensen echt direct in dienst waren van de game-industrie. De gemiddelde jaarlijkse compensatie per werknemer bedroeg bijna 95.000 dollar.

Als je de cijfers in perspectief zet met de gehele economie, dan valt het op dat de werkgelegenheid in die periode veel sterker toenam met jaarlijks 9 procent in de game-industrie tegenover een algemene 0,724 procent. Tegelijkertijd groeide de economie van de Verenigde Staten met 2,4 procent tegenover een groei in de game-industrie van 9,7 procent. Geconcludeerd kan worden dat de game-industrie in Amerika het in vergelijking met andere industrieën in Amerika het goed heeft gedaan tussen 2009 en 2012. Michael D. Gallagher, de CEO van de ESA, geeft daarom ook niet voor niets aan dat de game-industrie in een rap tempo enorm waardevolle banen creëert voor de economie van de Verenigde Staten.

Bron: Gamesindustry.biz

Game-industrie groeit vier keer sneller dan economie Verenigde Staten

Game-industrie groeit vier keer sneller dan economie Verenigde Staten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch