Menu Premium

“Game-industrie de dupe door lange console cyclus”

Gamekings Redactie 23/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, wordt de game-industrie benadeeld door de lange console-cyclussen waar we deze generatie mee te maken hebben. Het ontbreken van nieuwe ‘woonkamer-krachtpatsers’ in de afgelopen jaren, is de oorzaak van alle ellende binnen gamesland. Atlhans dat vind de Fransman. ‘Weg met die Xbox 360 en PlayStation 3!’ lijkt Guillemot bijna te roepen, terwijl hij met de beschuldigende vinger naar Microsoft en Sony wijst.

“Wat we hebben gemist, is een nieuwe console om de vijf jaar. We zijn bestraft door het gebrek aan nieuwe machines op de markt. Ik begrijp dat fabrikanten het niet te vaak willen, omdat het duur is, maar het is belangrijk voor de hele industrie, omdat het creativiteit helpt te boosten”, meldde Guillemot.

De reden dat we vandaag de dag worden overspoeld met sequels en herhalingsoefeningen is volgens de CEO tevens te wijten aan de gemakzuchtige console-fabrikanten. Het is namelijk, naar de woorden van Guillemot, niet alleen veel moeilijker om een nieuwe IP te ontwikkelen op verouderde hardware, maar ook riskanter. “Het is veel minder riskant voor ons om nieuwe IP’s en producten te creëren aan het begin van een nieuwe generatie. Onze klanten staan dan open voor nieuwe dingen.”

“Aan het einde van een console-cyclus willen de klanten nieuw materiaal, maar ze kopen dat nieuwe materiaal niet zo vaak. Ze weten dat hun vrienden Call of Duty of Assassin’s Creed spelen, dus gaan ze daarvoor. Het einde van een cyclus is zodoende erg moeilijk”, aldus de CEO.

Vind jij dat Guillemot niet zo moet zeuren en stop je Call of Duty 8 graag in je oude vertrouwde bakkie? Of heeft hij wel een punt?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch