Menu Premium

Game director The Witcher 3 sluit zich aan het Cyberpunk 2077 team

Hylke Haagsma 04/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Konrad Tomaszkiewicz, creative director van The Witcher 3, heeft zich onlangs aangesloten bij het team achter Cyberpunk 2077. Hij is nu vicepresident of game development en design director voor Cyberpunk 2077.

The Witcher 3

Konrad Tomaszkiewicz was een van de drie creative directors van de derde Witcher game. Hij sluit zich nu aan bij het team achter Cyberpunk 2077. In januari werd bekend dat Sebastian Stepien, creative director van The Witcher 3 en narrative & setting director voor Cyberpunk 2077, weg was gegaan bij CD Projekt Red om bij Blizzard te gaan werken. Tomaszkiewicz gaat dit gat nu opvullen doordat hij de rol als vice president of game development en design director voor Cyberpunk 2077 op zich neemt. Dit blijkt uit zijn LinkedIn profiel. 

Aanwezig op de E3

Als we ergens op zitten te wachten dan is het wel Cyberpunk 2077. Wat dat betreft zijn we behoorlijk happy dat de futuristische RPG op de aankomende E3 te zien gaat zijn. Dat vergoedt toch een beetje het wegblijven van PlayStation.

CD Projekt Red heeft nog geen releasedatum gegeven voor de game. Sterker nog, er is verder nog helemaal niets extra’s naar buiten gekomen, behalve dan dit nieuws. In 2012 werd Cyberpunk 2077 aangekondigd en op de E3 van 2018 werd de game voor het eerst getoond. De game is afkomstig van de makers van de succesvolle Witcher-games. Met name het derde deel werd enorm goed ontvangen en is geliefd bij veel gamers. Nu neemt CD Projekt Red een hele andere zijweg en gaan ze aan de slag met Cyberpunk 2077 dat zich afspeelt in een futuristische setting in plaats van de fantasy setting van The Witcher. Geen Gerald, geen Ciri en geen Wild Hunt dus.

Night City

Cyberpunk is nog steeds een RPG en speelt zich af in een dystopisch Night City, Northern California. Dit in het jaar 2077. Spelers spelen als “V” en kunnen keuze’s maken die het verhaal van de game beïnvloeden. In de game kun je als vrouwelijk of mannelijk personage spelen. Dat is tegenwoordig een absolute vereiste. Je maakt het personage ook nog eens zelf. Er zitten verschillende klasses in de game. Zo heb je de Netrunner, Solo, en Techie. De game speel je vooral te voet, voertuigen zitten wel in de game maar zijn vooral bedoelt om tussen de zes verschillende gebieden te reizen.

Wat hoop je op de E3 te zien van deze game? Laat het ons weten, drop het in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch