Menu Premium

Game Boy Advance-games komen vanaf april naar de Wii U

Karim Shehata 14/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder kondigde Nintendo al aan dat er Game Boy Advance- en Nintendo DS-games op de Wii U gaan verschijnen. Onduidelijk was echter wanneer dit ging gebeuren, want soms kunnen we op dit soort services best lang wachten. Nu is er in ieder geval duidelijkheid over de klassieke Game Boy Advance-titels, want Game Boy Advance-games komen vanaf april naar de Wii U.

Dit heeft het Japanse bedrijf zojuist bevestigd in de eerste Nintendo Direct-uitzending van 2014. De games van de GBA die Nintendo naar de Virtual Console brengt, zijn niet misselijk te noemen. Zo trappen we in april af met Metroid Fusion, Mario & Luigi Superstar Saga en Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3. Deze titels waren grote klappers in de tijd van de succesvolle Game Boy Advance, waardoor het spelen van deze games op de GamePad van de Wii U zomaar een waar feest kan gaan worden. Het is overigens nog niet bekend welke games er later gaan volgen, maar voorlopig begint Nintendo dus goed met deze service op de Wii U.

Het Japanse bedrijf heeft echter nog niets bekendgemaakt over de Nintendo DS-games die ook naar de Wii U zouden komen. Misschien wil Nintendo zich eerst focussen op de Game Boy Advance, zodat er daarna een natuurlijke overgang plaatsvindt naar de Nintendo DS.

Game Boy Advance-games komen vanaf april naar de Wii U

Game Boy Advance-games komen vanaf april naar de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch