Menu Premium

Gaat PlayStation deze week aankoop From Software bekend maken?

Jan Johan Beldrok 29/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De week is koud begonnen en het gonst al van de volvette geruchten rond PlayStation. De producent van de PS5 lijkt deze week, als we de insiders mogen geloven, meerdere ‘grote’ aankondigingen te gaan doen. Zo zou de al een tijdje rondzingende start van een nieuwe online service model eindelijk wereldkundig worden gemaakt. Deze service zou PlayStation + en PlayStation Now gaan vervangen. En dat is dus best wel een dingetje. Nog opmerkelijker is de steeds sterker wordende roddel dat PlayStation op het punt staat From Software te kopen. Met in het achterhoofd het enorme succes van Elden Ring zou dat een meer dan wrede aankoop zijn. Eentje waarmee PlayStation op zeker punten gaat scoren.

Opnieuw een State of Play deze week?

Volgens Bloomberg maakt Sony zich klaar om de nieuwe abonnementsservice voor games deze week te onthullen. Dit zou dan zeer wel mogelijk gebeuren tijdens een State of Play-evenement. Het nieuwe abonnement zou in de plaats komen van PlayStation Plus – de toegangspoort tot de “gratis” PS4/PS5-games en online gamen- en PlayStation Now – de on-demand gameservice met cloudstreaming en downloads. De service gaat volgens de geruchten meerdere tiers bevatten die afhankelijk van het bedrag wat je neertikt, meer content in de vorm van de populaire games van de afgelopen jaren biedt. Nieuwe games zullen naar verwachting niet op de dag van launch online gaan. Wat een regelrechte vergelijking met Xbox Game Pass een beetje mank doet gaan.

Maar From Software wilde toch onafhankelijk blijven…

Maar de geruchtenstroom meldt meer. PlayStation wil knallen deze (of komende) week. Niet alleen met hun nieuwe service, maar ook met games. En de vermeende aankoop van From Software zou een belangrijke rol spelen in dit masterplan. Bij Gamekings nemen we het gerucht met een korreltje zout omdat de Japanners altijd en in sterke bewoordingen hebben aangegeven dat ze onafhankelijk willen blijven. Maar niets is zo veranderlijk als momenteel de gamesindustrie…

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch