Menu Premium

Gaat Ouya samenwerken met OnLive?

Gamekings Redactie 27/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cloud gaming-dienst OnLive gaat vermoedelijk samenwerken met de op Android gebaseerde console Ouya. Het is nog een gerucht, maar volgens CVG is er al getekend voor een samenwerkingsverband en zullen verdere details de komende 24 uur worden vrijgegeven.

De general manager van OnLive, Bruce Grove, wil het gerucht bevestigen noch ontkennen, maar uit zijn verdere reacties valt af te leiden dat hij een samenwerking tussen de Ouya en OnLive best wel ziet zitten. ‘‘If you give people an easy way to connect, essentially bring connected TV’s together, then that’s another content outlet. If Ouya comes along and connects to your TV and suddenly puts games in front of people in an easy way and makes it low friction, that’s going to attract a new market.’’

Voor de Ouya lijkt dit een goede zet, een console die nog niet eens op de markt is en nu misschien al de grootste concurrent van Sony’s Gaikai voor zich heeft gewonnen. Voor OnLive zou het best een wat mindere zet kunnen blijken, want of de Ouya ook lang zal blijven bestaan is alles behalve zeker. Het is zodoende best een sprong in het diepe voor OnLive.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch