Menu Premium

Fysieke games zullen met twee tot drie jaar verdwijnen volgens industrie CEO’s

Dansky 29/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fysieke games zullen in twee tot drie jaar tijd verdwijnen. Dit zijn de woorden van David Braben, CEO van Frontier Development, bekend van Elite Dangerous en Planet Zoo. Tijdens de Gamesindustriy.biz Investment Summit Online werd er gesproken over de invloed van het SARS-COV-19 virus, ook wel bekend als corona, op de games-industrie. En doordat veel mensen nu thuis zitten en meer tijd hebben om te gamen is de verandering van fysiek naar digitaal in een stroomversnelling geraakt.

Corona tijd heeft een positieve invloed op games-industrie

Het gaat de games-industrie erg voor de wind. De verkoop van games en het aantal spelers per game is gegroeid en dat is een heerlijk zetje in de rug voor de industrie. Waar er voor, bijvoorbeeld, het maken van films veel veranderd is, is dat niet zo voor het maken van games. Het developen van een game kan immers ook op afstand. Waar het voor het filmen van een scene nogal essentieel is dat mensen fysiek aanwezig zijn. Ook de verkoop van de consoles is gegroeid en dat komt met name door de lockdown. En geef men is ongelijk: je wilt je niet stierlijk vervelen als je ook games kan spelen.

Verandering van fysieke games naar digitaal in een stroomversnelling

Het virus versneld ook een hoop veranderingen in de games-industrie. Volgens David is dit met name zo voor de wissel van fysieke games naar digitale games. Hij zegt het volgende:

“We’ve seen an acceleration in the transition from physical to digital. That is a good thing. It’s probably two to three years before physical more or less goes away, and it’s probably accelerated that timescale a bit.”

Waar je normaal gesproken dus nog wel eens naar de lokale gameverkoper ging om een game te halen, gebeurd dat nu sneller digitaal. En dat is begrijpelijk. Want als je wordt aangeraden om thuis te blijven, zoals in Nederland, of je huis niet eens uit mag, zoals in Spanje, ga je, je games wel online halen. David is overigens niet de enige die dit vindt. Take-Two CEO Strauss Zelnick zei hetzelfde. Alhoewel Strauss dan weer hoopt dat de fysieke games niet helemaal zullen verdwijnen.

Dit soort verhalen duiken eens in de zoveel tijd op. Kijk maar eens naar 5 en een half jaar geleden. Toen hadden Boris en JJ, een aantal jaartjes jonger natuurlijk, het al over de toekomst van de games-industrie. En de fysieke games zijn er nog steeds. Daarnaast is het kopen van fysieke games, net zoals het kopen van fysieke boeken, puur persoonlijke smaak. En misschien een klein beetje nostalgie want vele van ons kunnen het gevoel nog herinneren als je een gloednieuw gamehoesje voor het eerst in je handen had. Trouwens, de next-gen consoles hebben Blu-ray spelers dus in ieder geval zullen de consoles nog wel fysieke games blijven verkopen. We gaan het zien of meneer David en Strauss gelijk hebben maar wat vind jij zelf eigenlijk? Fysiek of digitaal?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch