Menu Premium

Functies van PSN worden uitgeschakeld voor de PlayStation 4-release

Karim Shehata 28/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is vandaag toch echt tijd voor een klein feestje. De PlayStation 4 verschijnt namelijk morgen in het land van de uitgestrekte tulpenvelden, waardoor menig gamer vandaag hoogstwaarschijnlijk een redelijk ongeduldige indruk maakt. Het grote feest is dus morgen en deze zal zich waarschijnlijk gaan afspelen op de servers van Sony. Om dit feest niet als een kaartenhuis in elkaar te laten storten, heeft Sony de trukendoos maar eens geopend. Enkele functies van PSN worden uitgeschakeld voor de PlayStation 4-release, waardoor iedereen hopelijk morgen op een normale manier van de PlayStation 4 kan gaan genieten.

Het Japanse bedrijf wil namelijk dat iedereen die vanaf morgen de beschikking heeft over een PlayStation 4 ook lekker online kan gaan. Sony verwacht dat wanneer de PlayStation-maker niet enkele functies van het PSN uitschakelt, de servers als een kaartenhuis in elkaar klappen. Wanneer de PlayStation 4 ook in Europa één miljoen keer zou gaan verkopen, is er dus een mogelijkheid dat er opeens twee miljoen gamers tegelijkertijd online zijn op het PlayStation Network. Als we kijken naar games als SimCity of Diablo 3, die beide bij launch zeer veel problemen kenden met de servers, probeert Sony zich nu dus voor te bereiden op een vergelijkbare ramp.

De twee functies die uitgeschakeld gaan worden zijn er overigens twee die je waarschijnlijk wel kan missen. Het gaat namelijk om de What’s New-sectie en het Content Information Screen. Op de eerstgenoemde zou je normaal gesproken alle activiteiten van je vrienden in een overzichtje kunnen zien, terwijl het Content Information Screen hier nog wat dieper op ingaat. Maak je dus niet druk wanneer je morgen een PlayStation 4 tot je beschikking hebt, want de online multiplayer van games wordt bijvoorbeeld niet uitgeschakeld. De uitgeschakelde functies worden volgens Sony in de loop der dagen beschikbaar gemaakt voor de enthousiaste Europeaan die vanaf morgen over een PlayStation 4 beschikt.

Functies van PSN worden uitgeschakeld voor de PlayStation 4-release

Functies van PSN worden uitgeschakeld voor de PlayStation 4-release

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch