Menu Premium

Frictional Games teased nieuwe game via website

Dansky 08/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Frictional Games, bekend van de doodenge en sfeervolle games Amnesia: The Dark Descent en SOMA, heeft op één van haar websites een teaser voor de nieuwe game geplaatst.

Frictional Games

Het is al een tijdje stil rond Frictional Games. Hun laatste game, SOMA, kwam uit in 2015 op de PC en Playstation 4 en in 2017 op de Xbox One. Na de aankondiging dat zij bezig waren met twee nieuwe titels in 2017 is het akelig stil geweest bij de ontwikkelaar van één van de meest angstaanjagende games van het afgelopen decennium. Op de sociale media van de ontwikkelaar is al lange tijd geen enkel teken van een nieuwe game te bekennen maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Next Frictional Game

Sinds de blog post van 2017 heeft de website www.nextfrictionalgame.com alleen maar de tekst gekend: “Our next project has not yet been announced.”. Tot ongeveer een week geleden. TheGamer.com meldde dat de website ineens van een update  was voorzien. De tekst was weg en in plaats daarvan was er een nieuw filmpje geplaatst van een neuron.

Werd er eerst bijna niks geüpdatet op de website krijgt men nu ineens twee updates binnen een tijdspanne van twee weken. Het filmpje van de neuron is vervangen voor de volgende fase in de evolutie: één pulserende cel.

Na wat onderzoek door TheGamer.com kwamen zij erachter dat het eerste filmpje is geplaatst op 30 december en het tweede filmpje op 6 januari. Dat zijn twee opeenvolgende weken van evolutie op de website. Krijgen we dan een nieuwe update op 13 januari? De tijd zal het uitwijzen.

Wat gaat het worden?

Dat is natuurlijk de hamvraag waar niemand tot nu toe antwoord op heeft. Frictional Games is zelf erg stil sinds 29 december op social media en op de website is ook nog niks te vinden. SOMA was een succes voor Frictional Games en de Amnesia games zijn een begrip binnen het survival horror genre. Maar of de ontwikkelaar met een vervolg op SOMA komt of een compleet nieuwe titel is nog onbekend. Wie weet komen er wel twee nieuwe games aan?

Wat het gaat worden is nog speculaas maar dat Frictional Games met een nieuwe angstaanjagende, rennen-voor-mama, ik-ga-nooit-meer-slapen game komt ligt wel in de lijn der verwachting.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch