Menu Premium

Forza Horizon 2 is bevestigd voor de herfst van 2014

Karim Shehata 02/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind 2012 kreeg de Xbox 360 een nieuwe kijk op de Forza-serie te verwerken in de vorm van Forza Horizon. De game was in tegenstelling tot de simulatie-games binnen de franchise juist een game die zich afspeelde in een grote open wereld en voelde daarnaast volgens veel gamers meer arcade aan dan zijn spirituele voorgangers. Een jaar later kwam Forza Motorsport 5 exclusief uit voor de Xbox One, maar nu krijgen we dit jaar opnieuw te maken met een Horizon-deel: Forza Horizon 2 is bevestigd voor de herfst van 2014.

Opvallend is dat de game niet alleen naar de Xbox One komt, want in tegenstelling tot het vorig jaar verschenen Forza Motorsport 5, kunnen ook Xbox 360-gamers flink aan de gang met deze game. Net zoals bij het eerste Forza Horizon-deel het geval was, wordt deze game niet ontwikkeld door Turn 10, maar door Playground Studios. Dit gebeurt echter wel onder toeziend oog van Turn 10, want alhoewel het een ander soort game is dan de games binnen de Forza Motorsport-reeks, moet het herkenbare Forza-gevoel wel goed voren komen in deze game. Forza Horizon 2 zal zich daarnaast gaan afspelen in de mooie gebieden die Zuid-Europa kent, waardoor deze game dus ook nog eens wat dichterbij huis aanvoelt dan het eerste deel.

Bij de aankondiging werd ook meteen bekendgemaakt dat muziek een groot onderdeel zal zijn van de game. Sterker nog, de activiteiten in de game zijn grotendeels om een muziekfestival heen gebouwd. In dat geval is het dus te hopen dat Microsoft, Turn 10 en Playground het voor elkaar krijgen om een geweldige soundtrack in elkaar te zetten en te licenseren voor Forza Horizon 2, want anders valt dit hele idee natuurlijk als een kaartenhuis in elkaar. Of de soundtrack en de gehele game van een representatieve Forza-kwaliteit zijn, komen we deze herfst te weten. Dat is namelijk het moment waarop Forza Horizon 2 verschijnt voor de Xbox 360 en de Xbox One. De eerste beelden van de racer worden verwacht op de E3-presentatie van Microsoft, die volgende week maandag om 18:30 gehouden wordt en natuurlijk live te volgen is op Gamekings.tv!

Forza Horizon 2 is bevestigd voor de herfst van 2014

Forza Horizon 2 is bevestigd voor de herfst van 2014

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch