Menu Premium

“Fortnite wordt metaverse” volgens directeur Epic Games

Moniek 01/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fortnite, wie kent de game niet. Of je er nou van houd of niet, de game heeft gaming op de kaart gezet en dankzij het free-to-play spel zijn er veel nieuwe gamers bij gekomen. Volgens Epic Games-directeur Tim Sweeney moet Fortnite dit jaar dan ook gaan uitgroeien tot een ‘metaverse’. Fortnite en de unreal Engine moeten gaan uitgroeien tot meer dan een game en game-engine.

Groot,groter,Fortnite

En hoe wil Tim Sweeney dat nou precies gaan doen? Het is mogelijk door de grote community van spelers. Zo geeft hij aan in een interview met Business Insider. Er zijn 250 miljoen spelers van de game. De creative mode is door 100 miljoen mensen gespeeld.

Het Metaverse is een collectieve virtuele gedeelde ruimte die ontstaan is door het samensmelten van de virtueel aangestuurde fysieke realiteit en van de reeds fysiek bestaande virtuele ruimten. Dit omvat alle virtuele werelden, augmented reality en het internet.

Hoe wil Epic dat nou gaan doen..? Dat is nog niet bekend. Het bestaat al in sciencefictionboekenen films zoals Ready Player One. “Er bestaat momenteel niets dat daarop lijkt, maar we zien het dit jaar verschijnen. Het is spannend.

Natuurlijk was er eerder al het optreden van DJ Marshmello in de game. Een ingame concert wat meer dan tien miljoen bezoekers trok. Volgens Sweeney zouden er meer van dit soort evenementen in Fortnite en meer moeten gaan gebeuren. Dit maakt het dan ook, meer dan een game.

Ook geliefd bij vrouwen

De makers van Fortnite hebben eerder aangegeven dat maar liefst 35 procent van de spelers vrouwelijk is, wereldwijd heeft de game 250 miljoen spelers. Zo geeft Tim Sweeney aan, hij is topman bij Epic Games. In December had Fortnite nog 50 miljoen spelers minder. Dat aantal groeit dus flink! “Het is de eerste shooter met veel vrouwelijke spelers. “Het aandeel vrouwelijke spelers wordt geschat op zo’n 35 procent, maar waarom is het geen 50 procent?”, aldus Sweeney. Het moet in zijn ogen dus nog wel weer worden. Hoe denken jullie hierover? Speel jij regelmatig games met je vriendin bijvoorbeeld?

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch