Menu Premium

Fortnite update brengt PS4 en Xbox One spelers verplicht samen

Hylke Haagsma 12/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jarenlang was het slechts een droom van PlayStation bezitters die vrienden hadden met enkel een Xbox hadden om met elkaar te kunnen gamen. En andersom natuurlijk. Helaas waren we nog altijd verplicht om kant te kiezen. Populaire games als Fortnite hebben hier invloed op gehad en je kunt nu je vrienden in de game vinden terwijl ze op een andere console zitten. Vervolgens kun je samen uit die vliegende bus springen. Nu gaat Epic Games een stapje verder. Waar je eerst nog rustig kan gaan zitten in de virtuele bus omringd door bijna alleen maar spelers van je eigen console, zal je nu regelmatig naast een eigenaar van de andere console plaats nemen.

8.10 update

Maar waarom? Zullen sommige console fanboys zich afvragen. Nou, dat komt door update 8.10. Epic heeft crossplay matchmaking toegevoegd voor PS4 en Xbox One spelers, en daarnaast ook voor de telefoon en de Switch. Wanneer je niet met spelers op andere consoles wil worden geconfronteerd ben je gelimiteerd tot de Creative Mode en Playgrounds. Epic heeft aangegeven dat ze hierdoor meer afspeellijsten kunnen uitvoeren gedurende meer uren van de dag.

PlayStation vs Xbox

En? Sta jij te trappelen om die PlayStation spelers een pak slaag te geven in Fortnite? Of vecht je toch liever de Xbox eigenaren? Het kan allemaal dankzij de nieuwe update! Laat in de comments even weten of je er blij mee bent en waarom eigenlijk?

Meer updates?

Een ‘Second Chance Van’ komt mogelijk ook snel naar Fortnite. Dataminers hebben die ontdekt in de code van de game. Kunnen we binnenkort ook dan gaan respawnen in Fortnite? Twitter kanaal FortTorty bracht een video naar buiten waarin verschillende audiobestanden die de naam “SC_” hebben te zien zijn. Dit zou mogelijk voor Second Chance kunnen staan. De audiobestanden bestaan uit verschillende geluiden zoals die van een hologram en een energiestraal. Een ontdekte afbeelding sluit daar dan ook helemaal bij aan. Je ziet hier een busje met een hologram erop. In Apex Legends is het ook al mogelijk om teamgenoten weer tot leven te wekken door hun banner naar een Respawn Beacons te brengen. Epic Games heeft nog niks bevestigd, maar sluit het niet uit. Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch