Menu Premium

Fortnite Festival flopt gigantisch, bezoekers zijn woedend

Hylke Haagsma 18/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

“Het evenement van het jaar.” Dat zou het Fortnite Live evenement zijn volgens organisator ‘Exciting Events’. Dat bleek achteraf niet helemaal de waarheid. En dus willen honderden ouders met huilende kids hun geld terug.

Een klimmuur, een lama en een ‘grot’

Een ticket voor het “festival” koste een slordige 20 euro. Dankzij de populariteit van Fortnite kwamen er zo’n 3000 kinderen op het evenement af. Kassa voor de organisator dus. Niet voor de kids. Want al bij de ingang ging het mis. Ze stonden met de ouders enorm lang wachten in een gigantisch lange rij.

Eenmaal binnen werd het niet veel beter. Er bleek namelijk helemaal niet veel te doen te zijn op het evenement. Er was een klimmuur waar maar vier kinderen op pasten en in een hoekje binnen stond een opblaasbare lama. Met hekken er omheen zodat je er niet eens op kon. Het hoofdpodium waar een danswedstrijd werd gehouden, was veels te klein om de kids die mee wilden dansen te herbergen. En ook bij het pijl en boogschieten was er slechts ruimte voor vier kinderen.

Het leukste wat het evenement te bieden had, was een potje Fortnite spelen.. Maar daar moest je nota bene nog extra voor betalen… Terwijl de game gewoon Free to Play. is. Hoe dan… Wij spraken Marc Smith die er met zijn kinderen was en hij verbaasde zich over het aantal activiteiten en het gebrek aan Fortnite gerelateerde dingen om te doen. “The event was terrible because it just had nothing to do with Fortnite, there was a bouncy castle, wall climbing, archery and 4 go karts. No thought of anything to do with the game, except some consoles to play on which we queued for, for over 45 minutes and then decided to leave”, vertelde Smith.

Facebook pagina inmiddels verwijderd

In plaats van een sympathieke reactie op de vele ouders die hun geld terug wilde hebben, verwijderde de eigenaar van Exciting Events de Facebook-pagina van het event. Eerst stond daar nog pontificaal dat de organisator blij was met het evenement en dat het wat hem betreft een succes was. Voor zijn portemonnee  waarschijnlijk want het commentaar laat wel iets anders zien… Verder gaf hij ook nog eens aan dat ze volgend jaar terug komen maar dan beter. Nou ja, veel slechter dan de eerste editie kan bijna niet…

 

Fortnite

 

Lama Fortnite

 

Fortnite Norwich

Ook de Cave Experience zag er lekker uit….

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch