Menu Premium

Fortnite komt naar de PlayStation 5 en Xbox Series X

Emiel 14/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat Epic Games woensdag jongstleden hun nieuwe engine liet zien, hebben ze nu ook de eerste game aangekondigd die op deze engine gaat draaien. Hou je vast: het is het grafische meesterwerk Fortnite. Fornite gaat gelijk met de launch van de nieuwe consoles uitkomen. De game draait volgens Epic op de nieuwe Unreal engine 5. En don’t worry, kids, het account en dus de progressie die je nu hebt behaald, worden bij deze transitie gewoon overgenomen. De overstap van Fortnite naar de Unreal Enige 5 verloopt in stappen. Eerst wordt de game overzet naar Unreal Engine 4.25. Deze engine komt de aankomende maand uit. Vervolgens wordt de game in de loop van het aankomende jaar volledig overgezet naar engine nummertje 5.

Unreal Engine 5 wordt voor alle systemen bruikbaar

Epic meldt dat de nieuwe engine werkt op alle systemen waar de Unreal engine 4 nu gebruikt wordt. Ze beloven ook support te blijven leveren voor deze systemen. Niagara VFX en Chaos Physics worden als eerste technieken in de nieuwe versie van Fortnite gestopt. Niagara VFX is daarbij als eerste een de beurt. Deze techniek is inmiddels genoeg getest en stabiel genoeg om uitgerold te worden. Hoe Fornite verder wordt klaargestoomd voor de nieuwe generatie consoles blijft een geheim. Epic houdt namelijk wel van verrassingen.

Fortnite blijft innoveren in deze tijden

Meteen nadat het visuele spektakel rond Travis Scott klaar was, kreeg Fornite een nieuwe mode. Namelijk Party Royale. Het betreft een game mode waarin er niet geschoten kan worden. Het draait allemaal om het samen zijn. Wat behoorlijk klef klinkt, maar best leuk kan uitpakken. Verschillende grote EDM namen hebben de afgelopen tijd al een optreden gegeven in deze mode. Denk daarbij aan grootmachten als Steve Aoki en deadmau5. Of dit soort visuele spektakels vaker gaan plaatsvinden, is vooralsnog onduidelijk. Maar Epic kennende denken wij dat dit zeker het geval gaat zijn. To be continued dus…

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch