Menu Premium

Fortnite is verwijderd uit digitale winkels van Apple en Google

Alex 14/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie zin heeft om een potje Fortnite op zijn of haar telefoon te spelen, moet helaas iets anders gaan verzinnen. De populaire Battle Royale-game is namelijk verwijderd uit de App- en Google Play-store. Fortnite is uit de digitale winkels verwijderd omdat Epic Games een aanpassing heeft gedaan aan het betaalsysteem van de online shooter.

Epic Games heeft met Fortnite de regels overtreden

Deze aanpassing aan het betaalsysteem heeft Epic Games zonder toestemming gedaan. Voor het aanschaffen van de zogeheten “V-Bucks” hebben zij namelijk een tweede betaalmethode toegevoegd. Waar je voorheen deze digitale valuta alleen via de App- en Google Play-store kon aanschaffen, kon nu ook gekozen worden voor een andere mogelijkheid. Epic Games gaf de speler de keuze om naast de bovengenoemde betaalwijze, de aankoop ook rechtstreeks via Epic zelf te doen. De speler kreeg met deze nieuwe betaalmethode ook nog eens een flinke korting. Op die manier zouden toeslagen van de App- en Google Play-store omzeild worden. Beide bedrijven zijn hier uiteraard niet blij mee, omdat zij op die manier heel veel geld mislopen. Het is dan ook tegen de regels van beide Amerikaanse bedrijven. Als antwoord op de actie van Epic Games hebben zowel Apple als Google besloten om Fortnite niet langer meer aan te bieden.

V-Bucks

Terug naar 1984…

Epic Games laat het hier uiteraard niet bij zitten en klaagt beide bedrijven dan ook aan. Om dit verhaal een nog wat meer ‘RTL Boulevard-achtige vibe’ mee te geven; Epic Games heeft voor de gelegenheid een korte film op het wereldwijde web gezet. De “Nineteen Eighty-Fortnite” video is een parodie op de in 1984 verschenen commercial van Apple’s Macintosh. De begeleidende tekst voor deze trailer gaat als volgt.

“Epic Games has defied the App Store Monopoly. In retaliation, Apple is blocking Fortnite from a billion devices. Join the fight to stop 2020 from becoming “1984”. Gevolgd door #FreeFortnite.

Hier is het laatste woord nog niet over gesproken

Laat het moddergooien maar beginnen! Hier is het laatste woord nog duidelijk niet over gesproken. Wat zijn jouw gedachten bij deze zaak? Wij zijn benieuwd naar je mening. Laat deze dan ook vooral achter in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch