Menu Premium

Fortnite heeft nu splitscreen optie op Xbox en PlayStation

Reilly 12/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games brengt met de laatste Fortnite update een feature die we tegenwoordig niet vaak meer zien: Splitscreen. Vanaf nu kun je (nouja, na het downloaden van de update) samen met je vriend(in) Fortnite spelen op dezelfde televisie.

Fortnite en splitscreen

De update die je nodig hebt (en natuurlijk automatisch gedownload wordt) is update v11.30. Zodra je deze hebt kun je samen met je mattie in Duos en Squads spelen. Solos niet – dat zou tenslotte betekenen dat je kunt meekijken op het scherm van een vijand.

Split screen is helaas (nog) niet beschikbaar voor de PC gamers onder ons. Bovendien zit de feature alleen in Battle Royale. Save the World is dus ook uitgesloten.

Chapter 2

Het spel bevindt zich ondertussen in het eerste seizoen van “Chapter 2” – de eerste chapter bestond uit 10 seizoenen. Met de nieuwe Chapter heeft het eiland waar het op wordt uitgevochten een complete make-over gekregen. Ook grafisch is het er een tandje op vooruit gegaan.

Helaas gaat Chapter 2 ook gepaard met de nodige kritiek. Zo hebben veel console spelers last van lagere FPS en textures in het spel die niet worden ingeladen. Dit kan er soms hilarisch uit zien, maar natuurlijk uiterst frustrerend zijn voor de speler zelf.

I love how it loads in when I die… from r/FortNiteBR

 

Het is dan natuurlijk direct de vraag of splitscreen dan wel soepeltjes loopt. Ook de verplichte skill-based cross-platform matchmaking kan op veel kritiek rekenen van spelers. Cross-platform zat al in Fortnite, maar dat is nu niet meer uit te zetten. Dit betekent dat je als console of mobile speler altijd ook met PC gamers moet spelen. Het idee is dat dit alleen gebeurd op basis van vergelijkbare skills, ongeacht het platform waarop de speler zich bevindt. In de praktijk klagen veel mensen er echter nog steeds over.

Een ander veel gehoord punt van kritiek zijn de updates van Chapter 2. Spelers waren met het vorige seizoen gewend dat ze met elke update wel iets significants nieuws kregen. Een nieuw of terugkerend wapen, een nieuwe locatie op de map of misschien een nieuw voertuig. Met Chapter 2 gaat dat tot nu een stuk trager – alhoewel de start van Chapter 2 natuurlijk gepaard ging met een compleet nieuwe map.

Wat ook niet zal meehelpen is dat het eerste seizoen van Chapter 2 uit loopt tot Februari. Dat betekent dat het eerste seizoen, dat in Oktober begon, ongeveer 5 maanden duurt. Normaal gesproken duurt een Fortnite seizoen 10 weken – dat is deze keer dus twee keer zo lang.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch