Menu Premium

Fortnite draait in eerste twee jaar 9 miljard dollar omzet

JeffreyHage 04/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fortnite harkt goed geld binnen. In het eerste jaar van de game in 2018 verdiende Fortnite 5 miljard dollar voor Epic Games. Zo blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven in de rechtszaak tussen Apple en Epic. In totaal is het getal echter nog hoger uitgevallen: tussen 2018 en 2020 was Fortnite goed voor 9 miljard dollar aan omzet. Over exacte winst uit Fortnite spreekt Epic niet. Maar het moederbedrijf zegt wel dat het 5,5 miljard winst heeft geboekt in de afgelopen twee jaar. Wat betekenen deze aantallen voor de rechtszaak?

Het harken gaat in 2020 door

Uit het document wat in de rechtszaak is gepubliceerd, wordt duidelijk dat Epic in 2020 ook 3,6 miljard aan omzet heeft gedraaid. Epic post verder niet zo graag financiële cijfers online, maar de CEO Tim Sweeney heeft aangegeven dat hij denkt dat het eerder 5,1 miljard dollar is. Fortnite blijft dus maar scoren. En wat dit nieuws nog interessanter maakt, is dat het de 700 miljoen die het via Apple heeft verdiend dus absoluut niet nodig heeft.

Andere producten van Epic

Epic heeft uiteraard niet alleen Fortnite onder haar bewind. Het is wel by far de meest populaire game van Epic, maar ze hebben daarnaast bijvoorbeeld ook Rocket League onder hun hoede. Rocket League was in 2018 en 2019 goed voor 108 miljoen dollar. Een schijntje ten opzichte van de 9 miljard van Fortnite. Epic’s Engine was goed voor 221 miljoen en de Epic Games Store goed voor 235 miljoen. Fortnite blijft dus de absolute koning van Epic en het lijkt daarom ook duidelijk dat Epic een sterke positie heeft in de rechtszaak tegen Apple. Met dank aan de robuuste Fortnite omzet.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch