Menu Premium

Fortnite staat eindelijk crossplay toe met één en hetzelfde account

Jan Johan Beldrok 09/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er gaat vandaag geheid een zucht van verlichting door de immense Fortnite community. Dagelijks spelen tientallen miljoenen mensen de Battle Royale-game van Epic en velen van hen doen dat op verschillende platformen. Deze cross-platform functionaliteit, die sinds een klein jaartje mogelijk is, werd door iedereen enorm toegejuicht. Want je zou maar eens een uurtje niet deze game kunnen spelen als je on the road, op vakantie of bij vrienden bent. Zelfs Sony PlayStation, dat cross-platform gameplay lang weigerde toe te staan, ging eind september door de luide roep vanuit de community als laatste platform overstag.

Cross-platform met twee accounts is niet tof

Er bleef echter één probleem over. Een probleem wat bij een Free-to-Play games, waar velen via microtransactions allerhande zaken aankopen, behoorlijk vervelend kan zijn. Je kon de aangekochte V-Bucks of cosmetische items niet meenemen als je van platform wisselde. Oftewel, de outfit die je op de PlayStation 4 aankocht, kon jouw karakter alleen op de PlayStation 4 aan. En hoe ‘kleinzerig’ dit misschien voor bepaalde mensen ook klinkt, als je er goed over nadenkt is het behoorlijk consumenten-onvriendelijk. Alsof je een aangekocht product in de ene kamer wel kunt gebruiken, maar in de rest van je huis niet.

Er zit echter een adder onder het gras…

Die ellende is dus vanaf dit weekend voorbij. Op de website van Epic werd de nieuwe ‘account merge’ aangekondigd. Gamers die twee Fortnite-accounts hebben, kunnen deze eindelijk nu  samenvoegen. Er zit wel een kleine adder onder het gras. Het samenvoegen is namelijk alleen mogelijk tussen een account dat op een PlayStation 4 is aangemaakt en een account dat gebruikt wordt op een Xbox One of Nintendo Switch (op de andere platformen kon dit al). En het PlayStation-account moet voor 28 september van vorig jaar aangemaakt zijn. Dat was namelijk de datum dat Sony PlayStation crossplatform gameplay toestond. Verder is het samenvoegen best tricky en kan bij een fout opeens je voorraad V-Bucks verdwijnen. Check daarom goed de instructies op de website van Epic voordat je gaat beginnen.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch