Menu Premium

Fortnite competitie hosts helpen dove speelster zich welkom te laten voelen

Hylke Haagsma 20/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen weekend was Fortnite Summer Block Party, en daar was ook een 13 jarige dove streamer aanwezig genaamd Soleil “Ewok” Wheeler. Zij speelde in de Celebrity Pro- Am en ze ontmoette een aantal van haar favoriete streamers. Het was mooi om te zien hoe een jonge speelster een geweldige tijd had, maar het was nog mooier om te zien hoe ze in deze setting met haar “handicap” omgingen.

Wie is Ewok?

Ewok was een kleine Fortnite-streamer die het publiek pas echt opviel toen streamer TimTheTatMan haar stream in maart hoste. Ze ging van minder dan duizend volgers naar momenteel meer dan 136.000. Sindsdien heeft ze meer volgers en bekendheid gekregen, ook speelde ze samen met populaire Fortnite-streamers zoals Ninja, DrLupo en Chap.

Wat gebeurde er precies op de Fortnite competitie?

Afgelopen weekend werkte ze samen in de Fortnite Celebrity Pro-Am met Atlanta Falcons quarterback Kurt Benkert om $ 20.000 te schenken aan de jeugdprogramma’s van de National Association of the Deaf. Benkert leerde American Sign Language (ASL) voor de matchup en de twee communiceerden tijdens de wedstrijd via FaceTime en privéchat.

Op haar Twitter-feed is te zien dat Ewok veel van haar favoriete streamers ontmoet heeft op de Block Party, inclusief TimTheTatMan. ‘Hier is de man die mijn leven veranderde toen hij me hoste. Heel erg bedankt, TimTheTatMan. Eindelijk kreeg ik de kans om je te ontmoeten en persoonlijk te bedanken”, tweette ze naast de foto van haar met TimTheTatMan.

Ze ontmoette ook streamers Ninja, Tfue en Nickmercs. Verschillende streamers, zoals Fortnite-speler Aydan en Nick Eh 30, leerden wat ASL-woorden om met haar te praten. DrLupo heeft ook met haar gecommuniceerd in ASL.

Epic Games deed het geweldig

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games zorgde ervoor dat Ewok tijdens de Pro-Am met anderen kon communiceren. “Ik ben zo onder de indruk van Epic Games hoe ze me als dove gamer hebben ontvangen. Ze nodigden me uit op het podium na de Block Party om er zeker van te zijn dat de logistiek van de tolken effectief was, waar ze gingen staan ??en wat ze konden verwachten”, twitterde Ewok en ze deelde video’s van de Pro-Am-evenementmedewerkers die met haar en haar tolk coördineerden.

Ook Fortnite casters Zeke en Sundown hebben ASL geleerd om met Ewok over haar favoriete dans en wapen te praten.

“Ik ben zo dankbaar voor alles wat Epic Games voor mij en de Doven-gemeenschap heeft gedaan,” tweette Ewok na de Block Party. “Ze hebben tekenen geleerd om met mij te communiceren en omarmd wie ik ben als een dove persoon en gamer. Ik heb al lang van Fortnite gehouden, maar nu ben ik door deze hele ervaring nog meer verliefd geworden. ”

Vinden jullie het ook geweldig hoe Epic Games dit heeft opgepakt?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch