Menu Premium

Fortnite-pro Jarvis Kaye mag nooit meer Fortnite spelen vanwege aimbots

Jan Johan Beldrok 05/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Amerikaanse Fornite pro-gamer (de befaamde FaZe Clan) en YouTuber Jarvis Kaye verdient een fijn belegde boterham met het spelen van Fortnite. Zijn YouTube account kent bijna 2 miljoen abonnee’s en hij had 170.000 volgers op Twitter. Het geld rolde met andere woorden lekker binnen. Tot deze week. Epic heeft de beste man namelijk een levenslange ban gegeven voor het gebruik van een aimbot in de game. En aimbots zijn foei. Door de ram met de banhammer lijkt het er op dat de carrière Jarvis Kaye definitief voorbij is.

Epic is keihard als het gaat om aanpakken cheaters

Wat is er gebeurd? Tijdens seizoen X van “Fortnite Battle Royale” postte Jarvis op YouTube verschillende clips waarin hij de aimbot laat zien. Ondanks het feit dat hij de aimbot op een alternatieve account gebruikte, vond Epic Games dit reden genoeg om hem voor het leven uit de mega succesvolle videogame te verbannen. Epic Games heeft wat dat betreft een geschiedenis waarin ze meedogenloos zijn als het gaat om cheaters.

Jarvis Kaye post video waarin hij in tranen uitlegt wat er gebeurd is

Jarvis heeft inmiddels (in tranen) gereageerd in een video op de ban. Hij zweert dat hij de aimbot nooit heeft gebruikt in een competitive mode. “Recently, I’ve posted some videos of me using aimbot in solos and playground mode. All I was thinking about while making those videos is how entertaining and like interesting these videos would be for you guys to watch.” Epic had hier duidelijk een andere mening over.

De ban splijt de Fortnite-community in tweeën

De ban heeft de Fortnite-community in tweeën gespleten. Aan de ene kant zijn de eerste #FreeJarvis posts al opgedoken, aan de andere kant stellen pro’s en YouTubers dat Jarvis wist dat wat hij deed, verboden was. Epic is immers altijd erg duidelijk geweest over het gebruik van aimbots. Die-mogen-niet-gebruikt- worden- nu-niet-en-nooit-niet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch