Menu Premium

Forge Mode Halo 4 heeft veel nieuwe opties

Gamekings Redactie 19/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een live Forge demo van Halo 4 gepresenteerd door 343 Industries, samen met Certain Affinity, tijdens de Rooster Teeth Expo van afgelopen week. Hier zijn enkele interessante nieuwe mogelijkheden naar voren gekomen voor de LEGO-versie van de nieuwste shooter.

Zo is het mogelijk om objecten te ‘locken’ en rond te bewegen, evenals kopiëren en noem maar op. Nou klinkt dit nog niet zo vernieuwend, maar andere opties zijn het creëren van schaduwen dankzij een nieuw lighting systeem en een ‘Grav Volume’, waarmee je de zwaartekracht kan aanpassen en zelfs omdraaien.

Het nieuwe lighting systeem zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om meer variatie aan te brengen in je ontwerpen. Hoewel je niet letterlijk een nachtelijke versie van je map kan maken, kan je het er wel lekker duister uit laten zien, een fijne afleiding van de heldere, lichte maps die je meestal voor de kiezen krijgt.

Nou is een groot nadeel van de Forge maps in Halo: Reach, dat ze er niet zo fantastisch uitzien en dat elke Forge map op de ander lijkt vanwege de standaard groene heuvels en grijze gebouwen. 343’s Community manager, Jessica Shea zei daar het volgende over:

“De omgevingen zijn groot genoeg om elk ontwerp wat je kan bedenken aan te kunnen, van een Lockout remake tot een racebaan. Er zijn heuvels, platte, steriele omgevingen, grote, afgesloten omgevingen, en alles er tussen in.”

“Het verschil is dat we meer dan één omgeving gebruiken in plaats van één grote omgeving zoals Forge World. Er zijn gigantische platte Coliseum ‘muren’ die je ook als vloertegels kunt gebruiken. Alle bouwstenen worden ontworpen met flexibiliteit en functionaliteit in het achterhoofd.”

Er werd tevens gezegd dat verschillende objecten van specifieke maps duidelijk een UNSC thema uitdragen en dat Forge maps in principe niet in matchmaking voorkomen, maar er uiteindelijk wel Forge varianten op kunnen verschijnen. Als ze maar een duidelijke afbeelding krijgen zodat je weet welke Forge map je nu weer voorgeschoteld krijgt, want op een gegeven moment wist je het echt niet meer met die standaard Forge World afbeelding en een nietszeggende titel.

De laatste woorden van Shea gingen over de mogelijkheid om wapens en voertuigen naar eigen inzicht te plaatsen, en dat je bij Custom games de mogelijkheid hebt om je eigen loadouts te maken zonder dat je afhankelijk bent van je ‘game progression’.

Welke leipe ideeën wil jij allemaal in Halo 4 Forge werkelijkheid maken?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch