Menu Premium

PlayStation 4 is één van de weinige lichtpuntjes in de financiële cijfers van Sony

Samuel Boyd 29/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elk kwartaal worden financiële cijfers van beursgenoteerde bedrijven bekendgemaakt. De cijfers zijn altijd spannend, gezien ze tonen hoe goed of slecht het met een bedrijf gaat en er soms nog weleens een hint naar een nieuwe game in wil zitten. Vandaag zijn de financiële cijfers van Sony naar buiten gebracht, welke helaas weinig lichtpunten laat zien.

Sony is voor de gamer het bekendst met haar PlayStation-merk. Het Japanse bedrijf heeft echter ook een vinger in de pap in de smartphone, camera, film en muziek industrieën. Uit de financiële cijfers van het eerste fiscale kwartaal blijkt echter dat de Game & Networks Services van Sony als één van de weinige takken binnen het bedrijf goede cijfers behaald. Waar andere afdelingen veel verlies toonde, ervoer de Game & Networks Services een groei van ongeveer 15%. Dit is volgens Sony allemaal te danken aan de PlayStation 4 en met name aan de games die er op uitkomen. Zelf zegt Sony hier het volgende over:

“This significant increase was primarily due to a significant increase in PS4 software sales including sales through the network, partially offset by the impact of foreign exchange rates and decreases in PlayStation 3 hardware and software sales,””

Hoe het afgelopen kwartaal de hardware verkoop van de PlayStation 4 precies verliep, blijft onbekend. Hier zouden echter ook financiële verbeteringen zijn, doordat de productie van de PlayStation 4 goedkoper is geworden. Vergeleken met het afgelopen jaar ligt het algemene operationeel inkomen van Sony zo’n 42% lager. Later vandaag zal Sony investeerders toespreken over de toekomstplannen van het bedrijf. Hier zal vermeend ook het een en ander over de precieze PlayStation 4-hardware verkopen gezegd worden en verwachten we meer informatie over de Neo.

Maak jij je zorgen om de financiële status van Sony, of vertrouw je erop dat zij er wel weer bovenop komen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch