Menu Premium
Loading...

Final Fantasy XIV Patch 2.1 A Realm Awoken Trailer

Karim Shehata 06/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Final Fantasy-franchise kent een rijk verleden. De eerste delen verschenen op de eerste Nintendo-platformen, waar de franchise naam en faam maakte onder de gamers. Op de PlayStation werd het tot nog toe succesvolste deel uitgebracht in de vorm van Final Fantasy VII. Na wat delen op de PlayStation 2 en een paar uitstapjes naar Nintendo’s Gamecube, kwam Square Enix op het idee om van het elfde deel een MMO te gaan maken. Final Fantasy XI kwam op een heel laag tempo vanaf 2002 naar de PC en de Xbox 360, terwijl de MMO in Japan en Amerika ook verscheen voor de PlayStation 2. Nu zijn we inmiddels bijna in 2014 aanbeland, waardoor we eens gaan checken hoe het ervoor staat met Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. De nieuwste MMO van het bedrijf krijgt binnenkort een patch en wat die met zich meebrengt, kun je zien in de Final Fantasy XIV Patch 2.1 A Realm Awoken Trailer.

Het veertiende deel in deze langlopende franchise kent een hobbelig verleden. In 2010 besloot Square Enix de game uit te brengen voor de PC en de PlayStation 3, maar de MMO sloeg totaal niet aan en werd daarnaast gehekeld door de pers. Daarop besloot producer Yoshida het gehele team achter deze game te ontslaan en een nieuw team aan te stellen om deze game nog wat vorm te geven. De MMO werd iets beter naarmate deze voorzien werd van updates, maar eigenlijk was het wachten op een nieuwe versie van Final Fantasy XIV. De fans kregen deze dan ook, in de vorm van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Deze game is afgelopen augustus verschenen voor de PlayStation 3 en de PC, terwijl een PlayStation 4-versie nog op zich laat wachten tot april 2014.

Deze game legt de lat voor de Final Fantasy MMO’s een stuk hoger, waardoor het voor de Japanse uitgever nu ook de moeite waard is om alle toeters en bellen af te laten gaan wanneer er nieuwe content aan zit te komen. Op 17 december aanstaande kunnen de trouwe spelers van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn namelijk aan de slag met een nieuwe patch. Deze patch is er niet alleen om wat bugs uit de game te halen, maar krijgt zelfs een geheel nieuwe naam mee: A Realm Awoken. De nieuwe content die met de patch meekomt, lijkt te gaan draaien om The Crystal Tower. Wat Square Enix in deze patch nog meer voor je in petto heeft, check je in de Final Fantasy XIV Patch 2.1 A Realm Awoken Trailer.

Final Fantasy XIV Patch 2.1 A Realm Awoken Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch