Menu Premium

Final Fantasy dreigde stervende IP te worden volgens Tabata

Duncan Israel 14/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen Hajime Tabata als regisseur werd aangesteld voor het Final Fantasy XV-project, ging het niet goed met de Final Fantasy-franchise. Dit bleek uit een analyse die Tabata liet uitvoeren.

“Uit de, door ons uitgevoerde analyse, bleek dat Final Fantasy een uitstervende IP was die zijn hoogtepunt al gehad had,” aldus Tabata in een interview met Game Informer. “Final Fantasy kreeg er geen nieuwe fans bij en de fans die we nog hadden waren vaker ontevreden over de games, dan tevreden.” Volgens Tabata heeft een goede Final Fantasy-game drie centrale kwaliteiten in zich:

  • “De wil om  de gevestigde orde uit te dagen”
  • “Een exceptioneel, buitengewone ervaring”
  • “Hoogwaardige technologie, die de hardware volledig gebruikt”

Volgens Tabata was de laatste game die alledrie deze punten in zich had Final Fantasy VII, uit 1997. Elke andere Final Fantasy-game die hierna uitkwam mistte één van deze drie punten. Dit is, volgens Tabata, de reden geweest waardoor de fans vaak ontevreden achterbleven. “Wat de Final Fantasy-fans echt willen is een nieuwe manier om deze eerder genoemde elementen te omvatten binnen de game. Dat is ook onze doelstelling met Final Fantasy XV”, zegt Tabata later in het interview.

Final Fantasy XV komt 30 september uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Een PC-versie kan eventueel later nog komen, maar deze is nog niet officieel aangekondigd. Laat ons in de comments weten of jij uitkijkt naar dit nieuwe deel van de Final Fantasy-franchise!

Bron: Gamespot

Final Fantasy dreigde stervende IP te worden volgens Tabata

Final Fantasy dreigde stervende IP te worden volgens Tabata

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch