Menu Premium

Final Fantasy 15 is de snelst verkopende Final Fantasy-game ooit

Richard den Toom 01/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goed nieuws voor iedereen die Final Fantasy een warm hart toedraagt, want Final Fantasy 15 is als een malle verkocht en gaat de boeken in als de snelst verkopende Final Fantasy-game ooit! Square Enix maakte dat vandaag in een Japans persbericht bekend.

Volgens de uitgever is de game op de eerste dag wereldwijd 5 miljoen keer verscheept en digitaal verkocht. Kanttekeningen bij dit cijfer zijn dat FF15 de eerste in de serie is die wereldwijd op dezelfde datum werd uitgebracht en dat verscheepte exemplaren natuurlijk niet hetzelfde zijn als verkochte exemplaren.

De game doet het goed in Azië: Square Enix laat weten dat Final Fantasy 15 in Japan het record brak voor best verkopende digitale titel op de eerste dag na release. Ook in de rest van Azië is de game populair, want in Azië (Japan niet meegerekend) is FF15 de meest verscheepte plus digitaal gedownloade game ooit.

In de rest van de wereld doet de game het ook goed, maar mogelijk wordt daar door Square Enix meer duidelijkheid over gegeven in een Engelstalig persbericht.

Laat in de comments weten of jullie de nieuwe Final Fantasy al hebben gehaald en wat jullie er van vinden! De Gamekings review volgt binnenkort!

Bron: Eurogamer & VG247

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch