Menu Premium

Filmstudio Annapurna Pictures gaat games uitgeven

Lisette Atsma 01/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Annapurna Pictures is bekend van films als American Hustle, Zero Dark Thirty en animatiefilm Sausage Party. De in Los Angeles gebaseerde filmstudio breidt zijn werkzaamheden uit. want onder de noemer Annapurna Interactive wil het bedrijf videogames gaan uitgeven.

De studio gaat zijn focus leggen op games die originele content, persoonlijke aanpak en emotionele lading meebrengen. Megan Ellison, CEO van het bedrijf zegt altijd al fan te zijn geweest van videogames en is heel enthousiast over al de mogelijkheden die het medium biedt aan interactief verhalen vertellen. “We willen heel graag de oneindige mogelijkheden van gamen ontdekken,” zegt ze.

Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe divisie een succes gaat worden, heeft het bedrijf veel ervaring ingehuurd. Ze hebben namelijk allerlei veteranen uit de gamewereld in de arm genomen: “We willen Annapurna Interactive een plek maken voor artiesten uit alle hoeken van dit medium.”

Ze zijn al goed onderweg. Ze hebben namelijk al samenwerking aangekondigd met verschillende partijen. De studio Funomena, opgericht door Katamari Damacy’s Keita Takahashi en designer Robin Hunicke, en Mountains, gamestudio van designer Ken Wong. Beide ontwikkelaars zijn druk met games bezig.

Annapurna Interactive heeft de eerste releases al in de kalender staan. Android en iOS puzzelgame Goragoa van Jason Roberts en de naar de PC en PlayStation 4 komende adventure-game What Remains of Edith Finch van ontwikkelaar Giant Sparrow staan namelijk al op de planning.

Bron: Polygon

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch