Menu Premium

Filmlicenties interessant voor kleinere partijen volgens Curve Digital

Samuel Boyd 21/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Games van films komen niet altijd even goed uit de verf. Het beruchte E.T. op de Atari is, alhoewel erg oud, een prachtig voorbeeld. De film is een klassieker en de game klassiek slecht. Het kan echter ook anders, games als Chronicles of Riddick of GoldenEye 007 werden bijvoorbeeld erg goed ontvangen.

Alhoewel het vaak fout gaat, stelt de baas van Curve Digital Entertainment, genaamd Dominic Wheatley, dat filmlicenties hele grote kansen kunnen bieden voor voornamelijk kleinere uitgevers en ontwikkelaars. “Veel van de grote uitgevers zijn niet meer geïnteresseerd in filmlicenties. Zij hebben hun eigen IPs, zoals bijvoorbeeld een Call of Duty of Assassin’s Creed, die zij willen promoten,” aldus Wheatley. Filmlicenties zouden afleiden van de eigen IP’s van bedrijven als EA, Activision en Ubisoft.

Dit wordt volgens Dominic Wheatley deels geïllustreerd door het ontbreken van een James Bond-game bij het uitkomen van Spectre in 2015. Volgens Wheatley brengt dit grote mogelijkheden voor kleinere uitgevers. Curve Digital Entertainment is zelf zo’n kleine uitgever en naar eigen zeggen zouden zij erg blij zijn met een licentie als James Bond, gezien zij geloven er een hele goede game van te kunnen maken.

Wellicht zullen we in de komende jaren meer filmlicentie games zien van kleinere partijen, who knows? Dit hangt echter af van de andere kleine uitgevers, die er natuurlijk wel waarde in moeten zien. Heb jij nog steeds vertrouwen in film-games, of zie je liever dat uitgevers het bij hun eigen IPs houden? Discussieer er op los in de comments!

Bron: MCV

Filmlicenties interessant voor kleinere partijen volgens Curve Digital

Filmlicenties interessant voor kleinere partijen volgens Curve Digital

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch