Menu Premium

Fifty Shades of Grey-producent werkt aan Metro 2033-film

Bas Boudewijn 15/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt wel alsof de gamefilm-hype helemaal terug van weggeweest is. Na eerder aankondigingen van films over Portal, Half-Life, Assassin’s Creed en Ratchet And Clank, weten we nu dat ook de Metro-franchise een verfilming gaat krijgen. De film zal min of meer het verhaal volgen van Metro 2033 en wordt geproduceerd door Michael De Luca, die eerder ook aan de verfilming van Fifty Shades Of Grey werkte.

De producer van de vorig jaar verschenen verfilming van E. L. James’ ‘liefdesroman’ krijgt bij zijn Metro-film hulp van Stephen L’Heureux, die twee jaar geleden nog als producer verantwoordelijk was voor het tweede deel in de Sin City- reeks, Sin City: A Dame To Kill For. Hoewel wij bij Metro 2033 direct aan de games zullen denken, zal de film geen directe gameverfilming zijn. De film zal net als de games zijn basis vinden in het gelijknamige boek van de Russische Dmitry Glukhovsky.

“Mijn boek en ik hebben hier tien jaar op gewacht. Voorheen was ik altijd erg voorzichtig met het overdragen van mijn ‘baby’, maar nu heb ik eindelijk het idee dat mijn boek in de goede handen is beland,” aldus de duidelijk zeer enthousiaste Russische schrijver. Metro 2033 volgt het verhaal van Artyom die na het overleven van de Derde Wereldoorlog en verschillende nucleaire aanvallen een nieuwe beschaving probeert op te bouwen in het metronetwerk van Moskou.

Over een eventuele releasedatum of andere castleden wilde Glukhovsky niets zeggen. Zit jij te wachten op deze post-apocalyptische gamefilm? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Variety

Fifty Shades of Grey-producent werkt aan Metro 2033-film

Fifty Shades of Grey-producent werkt aan Metro 2033-film

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch