Menu Premium

FIFA 19 community op de Switch woedend op EA

TheSillyP 24/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

FIFA 19 fans op de Switch zijn opnieuw teleurgesteld. Een lang verwachte content update die beloofd is voor FIFA Ultimate Team zit niet in hun versie van de game. PS4 en Xbox One bezitters hebben deze content wel

Ontbrekende Squad Building Challenge

De reden voor teleurstelling is dat een bepaalde Squad Building Challenge waarbij een Team of the Season kaart te verdienen is niet in de game zit. Een Team of the Season kaarten zijn speciale kaarten van de beste voetbalspelers van het afgelopen seizoen in real-life. Elke grote voetbalcompetitie heeft zijn eigen Team of the Season. Deze kaarten, en dus deze spelers, hebben veel hogere statistieken, en zijn dus veel beter dan de gewone spelers. Ook zijn deze kaartjes super moeilijk te krijgen uit pakketjes. Je zou er echt honderden euro’s tegen aan moeten gooien wil je er zeker van zijn er 1 te bemachtigen. De Switch bezitter word dus een kans om deze kaartjes op een relatief makkelijke manier te ontvangen ontnomen.

Misleiding door in-game advertentie FIFA 19

Dit op zichzelf is natuurlijk al oneerlijk van EA, maar het wordt nog wel een stukje gekker dan dit. EA heeft op de Switch namelijk in-game wel reclame gemaakt voor deze Team of the Season Squad Building Challenge. Bewijs hiervan werd geleverd door Giugaki op het EA forum.  Dit is niet de eerste keer dat EA dit flikt. Met kerst ontbrak er toen ook speciale Ultimate Team content, waardoor Switch fans toen onder andere gratis pakjes mis zijn gelopen, die normaal gesproken geld kosten. Ook waren er veel speciale Squad building challenges en bepaalde toernooien met kerst. Ook die waren niet beschikbaar voor de Switch. Hier werd vooraf wel in-game voor geadverteerd.

Fifa 19

Screenshot Giugaki

Reactie EA

De reactie van EA liet maar weer eens zien dat ze totaal niet in touch zijn met hun community. Dit schreef een EA rep op het EA forum: “This SBC was not intented to be available for the Switch, as such the advertising panel for the SBC has since been removed accordingly”. Dit maakte de fans eigenlijk nog bozer, omdat ze hier het gevoel krijgen dat ze niet dezelfde waarde uit de game krijgen als Xbox en PS4 bezitters, terwijl ze wel exact dezelfde prijs betalen voor de game. Twitter gebruiker @andrewelliot27 omschreef de frustratie: “Once again Switch has been shafted for no reason at all, and the community is so tired of the neglect that they’ve given up”

Wat de reden ook mag zijn, duidelijk is dat FIFA 19 spelers op de Nintendo Switch het wel gehad hebben, en klaar zijn met de FIFA serie. er staat EA een grote klus te wachten op de E3 om met FIFA 20 de zieltjes van de Switch gamers weer terug te winnen

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch