Menu Premium

FIFA 17 breekt records in Groot-Brittannië

Tim Koelen 03/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de voetbalfan is september een topmaand. Het clubseizoen is al een tijdje knalhard van start, maar misschien nog véél belangrijker, de nieuwe FIFA is uit! De verkoop van de nieuwe titel van EA doet heel erg goed, want FIFA 17 breekt records in Groot-Brittannië.

De titel heeft het daar zelfs zo goed gedaan, dat FIFA 17 de best verkochte titel is in de FIFA-franchise. FIFA 17 heeft 18% meer verkocht dan FIFA 16 van vorig jaar, en stoot met dit resultaat FIFA 13 van de eerste plek qua verkoopcijfers.

Ook zijn er cijfers bekend over hoeveel exemplaren over de toonbank gingen voor de verschillende platforms in Groot-Brittannië. FIFA 17 werd voor 53% gekocht op de PlayStation 4 en voor de Xbox One was dit 41%. De Xbox One S bundel met FIFA 17 heeft er dus niet voor kunnen zorgen dat er alsnog meer exemplaren op de PlayStation 4 werden verkocht. In deze Gamekings Extra kun je onder andere zien hoe Shelly en Karim deze unboxen.

Daarnaast was er ook goed nieuws voor Microsoft. Forza Horizon 3 heeft beter verkocht in de eerste weken dan zijn voorganger Forza Horizon 2. De Xbox-exclusive had voor de derde week op rij de hoogste verkoopcijfers in de Forza en Forza Horizon-franchise.

Ben jij al in The Journey gedoken of speel je liever FUT? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch