Menu Premium

FIFA 17 is ruim 20 keer vaker verkocht dan PES in het Verenigd Koninkrijk

Mark Hoogland 05/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat behoorlijk goed met FIFA 17. Meldden we je afgelopen maandag reeds dat de game als een trein verkoopt aan de andere kant van de Noordzee, vandaag scoort EA daar opnieuw meer punten: FIFA 17 is ruim 20 keer vaker verkocht dan PES, de grote concurrent van de franchise.

Pro Evolution Soccer 2017 verscheen op 15 september in onze contreien, exact twee weken later gevolgd door FIFA 17. Die laatste verkocht in het Verenigd Koninkrijk dus al meer dan welke FIFA-game ook in diens eerste week, en weet daar nu ook de concurrentie van PES behoorlijk achter zich te laten. Ongeacht welke van de twee games de betere is, game-analist Daniel Ahmad zette de cijfers naast elkaar op Twitter.

Zo geeft hij aan dat FIFA 17 reeds 1,1 miljoen exemplaren heeft verkocht, terwijl de nieuwe PES de 50.000 nog niet heeft weten te halen. Hij maakt hier wel een kleine rekenfout door te stellen dat FIFA hierdoor 40 keer meer heeft verkocht, maar als deze getallen ruwweg kloppen moet je eerder aan een vermenigvuldiging van 22 denken. Neemt niet weg dat PES een droevige duikvlucht lijkt te hebben genomen; even later stelt Ahmad namelijk nog dat PES 2006 destijds uiteindelijk nog een miljoen exemplaren wist te verkopen in de UK.

Hoe kijk jij tegen dit soort cijfers aan? Ben jij een groot PES-fan en baal je van deze achterstand, of vindt jouw FIFA-hart dit gewoon terecht? Of boeit het je eigenlijk niks?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch