Menu Premium
Loading...

FIFA 14 Pure Shot and Real Ball Physics Feature trailer

Gamekings Redactie 06/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen en je oma heeft wel eens een balletje getrapt. Bij écht voetbal komt, zoals je weet, meer kijken dan simpelweg een balletje trappen en kijken waar ‘ie terecht komt. Het vergt strategisch inzicht en lichamelijk talent om je bij de top te scharen. We zien hoe een beetje van die techniek wordt vertaald naar een videogame in de FIFA 14 Pure Shot and Real Ball Physics Feature trailer.

De jaarlijkse update die het populaire voetbalspel FIFA krijgt, wordt dit jaar voorzien van de meest ingrijpende gameplay-veranderingen in tijden. Volgens vele gamers was FIFA 13 al nagenoeg perfect, maar de ontwikkelingen om een speler realistischer te laten bewegen of om een bal zich nog realistischer te laten gedragen staan natuurlijk niet stil. Er is nog een hoop ruimte voor verbetering, als het aan ontwikkelaar Electronic Arts ligt.

FIFA 14 kan nog wel eens letterlijk een game-changer zijn, waardoor zelfs doorgewinterde spelers voor een uitdaging komen te staan. In de trailer zien we hoe de animatie van een speler die een bal een poeier gaat geven, is aangescherpt zodat hij zichzelf aanvankelijk beter positioneert. Samen met de nieuwe Real Ball Physics kan dit ervoor zorgen dat er straks aardig wat meer skills komen kijken bij het perfect in de kruising trappen van een bal. Natuurlijk wordt ook FIFA 14 op grafisch niveau net iets indrukwekkender dan zijn voorganger, maar het blijven toch innovaties als Pure Shot en Real Ball Physics die een vervolg naar een hoger niveau kunnen tillen.

Veteranen moeten straks wel flink aan de bak om zich de toegevoegde innovaties eigen te maken, maar nieuwkomers wellicht nog meer. Of de potjes voetbal daadwerkelijk dynamischer en uitdagender worden, weten we op 27 september. Dan ligt FIFA 14 namelijk in de winkels.

FIFA 14 Pure Shot and Real Ball Physics Feature trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch