Menu Premium
Loading...

FIFA 14 – FC Barcelona Trailer

Gamekings Redactie 31/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijd voor een beetje bezinning. Voetbal is meer dan alleen een balletje trappen en dan hebben we het al helemaal niet over de relschoppers. In de FIFA 14 – FC Barcelona trailer wordt ons dat haarfijn uitgelegd door spelers van het Spaanse top-team.

Subtiel, zo is de trailer wel te noemen. Het is misschien zelfs ontroerend, de manier waarop de spelers van FC Barcelona bijzonder gepassioneerd hun favoriete bezigheid beschrijven. Het is meer dan een spelletje, het is een lifestyle of sterker nog, een levensovertuiging. Als je deze mannen zo hoort praten, afgewisseld met mooie gameplaybeelden, kun je bijna niet anders dan iets voelen. Je hoeft niet eens een voetbalfan te zijn. Het is gewoon de manier waarop ze zichzelf beschrijven als de Jedi van het wereldwijde voetbal.

Niet onbegrijpelijk als je je bedenkt dat deze profs het voetballen met de paplepel ingegoten kregen. Het was in hun jeugd de orde van de dag en wat het hen heeft bijgebracht, is niet louter de regels van het spelletje, maar heuse levenslessen. In die zin verschilt hun visie op voetbal van alle andere landen waar de nadruk minder op samenspel ligt dan bij FC Barcelona. De spelers kennen elkaar door en door, en zodoende nemen zij het broederschap heilig op.

Fraai, om eens een FIFA-trailer te zien met een geheel andere insteek. Eentje waarbij het voetbal even niet alleen een sport is. Het wordt interessant om te zien of hetzelfde moraal hoog wordt gehouden, wanneer FIFA 14 online wordt gespeeld door miljoenen fans. Wordt de Jedi-code dan nog steeds hooggehouden en draait het dan nog steeds om eer, wederzijds respect en niet om het winnen maar juist om het spel? We gaan erachter komen op 27 september, want dan ligt FIFA 14 in de winkels.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch