Menu Premium

Fez 2 is in ontwikkeling

Gamekings Redactie 13/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 beurs in Los Angeles nadert zo langzamerhand zijn einde. De afgelopen dagen heeft de game-industrie wederom flink huisgehouden. Maar zo op het eind wordt nog even doodleuk een onverwachte aankondiging gedaan. Dames en heren, Fez 2 is in ontwikkeling!

Indie ontwikkelaar Polytron lanceerde in 2013 Fez, een op het eerste gezicht simplistische en bescheiden game met een twist. Een letterlijke twist, want deze op het oog 2D platform-adventure-puzzler stelde de speler in staat om met een druk op de knop het aanzicht van het level te veranderen. Zo kon je het level rondom vanuit vier verschillende perspectieven bekijken om de vele geheimen van Fez te ontdekken en die waren er genoeg voor oplettende gamers. Het ogenschijnlijk simplistische Fez oogde als een ode aan het 8-bit gaming tijdperk en droop van de verwijzingen naar destijds populaire games. Maar de game was meer dan dat, oplettende gamers ontdekten naast een geheime taal ook de uitermate diepe puzzels.

Het mysterieuze Fez heeft een aardige fanbase weten te creëren. Het is een type game dat misschien een selecte groep gamers aanspreekt, maar dat heeft ontwikkelaar Polytron er niet van weerhouden om aan de slag te gaan met een vervolg. Vandaag, op de laatste dag van de E3, werd aan het eind van de Horizon Indie Game Conference een vrij abstracte teaser getoond met het logo van Fez 2. Eigenlijk kon het ook niets anders dan Fez 2 zijn. De teaser ademt dezelfde retro sfeer uit als de eerste game. Fez 2 is dus in ontwikkeling, maar verdere details werden helaas niet gegeven.

Hoor jij bij de schare gamers die zich, met dit nieuws, verheugt om zich opnieuw compleet te verliezen in de abstracte retro wereld van Fez?

Fez 2 is in ontwikkeling

Fez 2 is in ontwikkeling

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch