Menu Premium

Far Cry New Dawn en Crackdown 3 verkopen ondermaats

Hylke Haagsma 18/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er met vijf releases slachtoffers zouden vallen in de Week der Weken kon je van te voren zien aankomen. Maar dat Far Cry New Dawn niet echt lekker loopt wat betreft de verkoop is toch wel een kleine verrassing. Far Cry is immers een gevestigde naam. New Dawn verkocht op het vlak van fysieke kopieën slechts 25 procent van wat Far Cry Primal verkocht in de eerste week.

Slechts een spin-off?

Als we New Dawn gaan vergelijken met de verkoop van Far Cry 5, dan zijn de cijfers al helemaal om te huilen. New Dawn verkoopt namelijk slechts dertien procent van het vijfde deel. Natuurlijk is het slechts een spin-off, dus is het niet helemaal fair om de verkoop met Far Cry 5 te vergelijken. Maar de 25 procent van de verkoop van Far Cry Primal (2016) liegt er niet om. Dat was namelijk ook een spin-off en niet eens een heel erg toffe wat ons betreft.

Helemaal eerlijk zijn de cijfers niet. Tegenwoordig kopen mensen hun games vaker digitaal dan dat in 2016 gebeurde. De online verkoopcijfers zullen de cijfers iets meer naar elkaar toe trekken. Maar de kans dat het gat compleet gedicht gaat worden, is klein.

Crackdown 3

Ook Crackdown 3 gaat niet lekker qua verkoopcijfers. De game staat niet eens in de top 10 verkopen. Mensen die de game met Xbox Game Pass spelen worden niet meegeteld, maar als we zien dat een Forza Horizon 4 de afgelopen week ongeveer net zoveel exemplaren verkocht als Crackdown 3, dan moeten we ons wel zorgen gaan maken. Forza Horizon 4 kwam namelijk uit in oktober.

Metro Exodus lijkt de grote winnaar

Metro Exodus lijkt voorlopig als de grote winnaar uit de bus te komen.De game staat tweede in de verkooplijst maar draait een hogere omzet dan Far Cry New Dawn omdat die game tegen een lagere prijs werd gelanceerd.

Hebben jullie een van deze titels al aangeschaft? En wat zijn jullie ervaringen?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch