Menu Premium

Far Cry 6 krijgt als eerste in de franchise, deels, een third-person mode

Dansky 08/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Far Cry 6 heeft vele kaken de grond doen raken. De twee trailers van twee weken terug zijn nog vers in ons geheugen gegrift. Supremo backpacks, wapens met catchy singeltjes, en een hele vette stijl zijn maar een paar voorbeelden. En nu de E3 daar bijna is en met de E3 natuurlijk een persconferentie van Ubisoft, Ubisoft Forward, begint de hype te groeien.

Far Cry 6 doet wat nieuws, en niet alleen met de wapens

Far Cry, zoals vele weten, is een first-person shooter. Is altijd zo geweest en het was zo gebleven waren het niet voor Far Cry 6. De trailers lieten al zien dat zodra je, je Supremo backpack activeert de point-of-view (POV) verandert. Schijnbaar vond Gamespot.com dit een goeie reden om eens verhaal te halen.

In reactie op een email van Gamespot.com vertelt narrative director Navid Khavari dat je op bepaalde momenten in Far Cry 6 kan wisselen van perspectief. Een van de redenen, zo stelt zij, is zodat je kan zien hoe goed, of waardeloos, je opgaat in de omgeving.

Verschillende redenen voor third-person implementatie

Ten eerste wordt er third-person gebruikt om Dani, de hoofdrolspeelster, meer levend te maken. In Far Cry 5 speelde je The Deputy die je niet zag en het team vond dat third-person een betere connectie geeft met het karakter. Zoals bijvoorbeeld ook de Witcher dit doet.

Khavari legt verder uit:

“The intended effect of seeing the interaction play out in front of you is to make Dani feel like an actual character that exists within the space you’re exploring–they’re “a member of the camp.” As soon as you leave the camp, the camera zooms back in and returns to first-person.”

Daarnaast is er, zoals al benoemd in de introductie, nog de gameplay met de Supremo backpacks. Omdat het perspectief hier wisselt van first naar third-person geeft dit de backpack een betere kans om te shinen. En heel eerlijk, rakketten zien neerkomen van bovenuit je scherm, of een ring of fire uit je onderste, is toch minder imposant dan de third-person optie.

Wat dat betreft hulde voor Ubisoft, maar een leuke gimmick maakt nog geen goeie game. Dus we zullen tot 7 oktober moeten wachten om uit te vinden of Far Cry 6 de vette game is zoals wij die graag zien.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch