Menu Premium

Far Cry 3: Blood Dragon’s Dean Evans werkt aan een nieuwe game

Karim Shehata 28/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2012 was het uitgever Ubisoft die de show stal door middel van Far Cry 3. De game werd erg goed ontvangen door de pers en de gamers, waardoor de FPS van de Franse uitgever een succes genoemd mag worden. Wat de gamer misschien het beste is bijgebleven, is Vaas. De psychopaat was de ‘bad guy’ in Far Cry 3 en maakte op menig mens indruk. Later ging de game een wel erg opmerkelijke richting op met Far Cry 3: Blood Dragon. Het uitbreidingspakket voor Far Cry 3, welke ook zonder het bezit over de volledige versie gespeeld kan worden, had een erg groot sci-fi jaren 80-gehalte en bevatte dan ook de nodige humor uit die tijd. Nu heeft de drijvende kracht achter deze game niet stilgezeten in de tussentijd, want Far Cry 3: Blood Dragon’s Dean Evans werkt aan een nieuwe game.

Dit bevestigt de creative director van Far Cry 3: Blood Dragon door middel van een interview aan Polygon. “Ik werk aan een nieuw project. Op dit moment ben ik ermee bezig om een dreamteam om mij heen te bouwen”, aldus een duidelijke Evans. De man zal met zijn nieuwe team een game gaan ontwikkelen in een oude ruimte van het failliete THQ in Montreal. Dean Evans zelf is overigens erg blij met deze nieuwe ruimte waarin hij en zijn team kunnen werken.

Of Dean Evans nu wél aan een serieuze game werkt, is overigens nog maar de vraag. Evans zegt samen te werken met Ubisoft’s Darren Bentley. De laatstgenoemde man is een concept artist en is vooral erg goed in het tekenen van onder meer cyborgs. Evans zegt daarnaast ook samen te werken met een veteraan in de industrie, maar mag daarbij nog niet zeggen om wie het hier precies gaat. Wel heeft de mysterieuze veteraan in kwestie zeer veel ervaring met het maken van triple-A third-person-shooters en games met een hoog stealth-gehalte. Ook heeft de voorlopig onbekende art director erg veel ervaring met het maken van games die zich in de jaren 80 en 90 afspelen, waardoor de link met Far Cry 3: Blood Dragon natuurlijk al snel gelegd is.

Alhoewel Evans later in het interview aangeeft dat het desbetreffende project nog altijd uit het raam kan worden gesmeten door Ubsioft, heeft de creative director zeer veel vertrouwen in de game die hij aan het ontwikkelen is. De man heeft een zeer uitgesproken mening over de manier waarop games tegenwoordig gepresenteerd en gespeeld worden, want Evans is bijvoorbeeld fel tegen tutorials. “Wij zijn mensen, wij zijn slim en dus kunnen we zelf ook wel problemen oplossen”, aldus Evans. Hoe deze ideeën straks terug te zien zullen zijn in zijn toekomstige game(s), is voorlopig dus nog onduidelijk. Natuurlijk houden wij je op Gamekings.tv op de hoogte!

Far Cry 3: Blood Dragon's Dean Evans werkt aan een nieuwe game

Far Cry 3: Blood Dragon’s Dean Evans werkt aan een nieuwe game

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch