Menu Premium

Fable Fortune haalt z’n fortuin niet langer via Kickstarter

Mark Hoogland 21/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo’n beetje elke developer op Aarde lijkt zich op card games te willen gaan storten. Naast titels als Hearthstone, The Elder Scrolls: Legends en Gwent staat ook Fable Fortune in de steigers. De game, geënt op het Fable-universum van wijlen Lionhead Studios’ Fable, lanceerde eind mei een Kickstarter-campagne om de boel te financiëren. Deze is nu echter van de baan; developer Flaming Fowl Studios krijgt nu centjes via een andere weg.

Waar Flaming Fowl nu precies zijn budget vandaan haalt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de Kickstarter niet bepaald op stoom was gekomen; met nog een week te gaan omvatte de binnengehaalde £58.852 slechts een kwart van het gestelde doel van £250.000. Nu de financiëring rond is, kan de studio zich richten op de gesloten bèta van Fable Fortune, die binnen enkele maanden van start moet gaan. Kickstarter-backers die reeds met de alpha aan de slag konden, worden als bedankje allemaal overgeheveld naar deze bèta.

Nu de toekomst van Fable Fortune veilig is gesteld, kan het Fable-universum toch nog voortbestaan. Eerder dit jaar sloot Lionhead Studios, de RPG Fable Legends meesleurend in haar val. Flaming Fowl Studios, opgericht door ex-medewerkers van Lionhead, verkreeg de Fable-licentie van Microsoft en kon zodoende aan de slag met Fable Fortune.

Fable Fortune wordt verwacht in 2017, en zal als free-to-play titel verschijnen voor PC, Xbox One en mobiele apparaten. In afwachting van de bèta zal de alpha-build voor alle backers te spelen blijven. Wat verwacht jij van Fable Fortune in het immer groeiend card game-landschap? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch