Menu Premium

Ex-Nintendo VS baas Reggie Fils-Aimé maakt gehakt van opzet E3 2021

Jan Johan Beldrok 17/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ex-Nintendo VS baas Reggie Fils-Aimé is niet te spreken over de plannen voor de komende E3 in juni. En dan drukken we ons mild uit. De organisatie achter de E3, de ESA, maakte begin deze maand bekend dat de offline versie van de E3 dit jaar niet doorgaat. En dat snappen we wel. Vrijwel alle landen in de wereld kennen momenteel een bepaalde vorm van lockdown en denken dat dit over een maand of vier geheel voorbij is, dat kun je naïef noemen.  Maar de ESA biedt een alternatief. Een online only versie waar de publishers tegen betaling aan mee kunnen doen. Ze willen een avond met online persconferenties en drie dagen met online demonstraties brengen.

De plannen voor de E3 2021 kunnen Fils-Aimé niet bekoren

De plannen van de ESA over de E3 2021 kunnen Reggie Fils-Aimé niet bepaald bekoren. “Ik moet zeggen dat wat ik lees niet zo overtuigend klinkt. Dat ze het digitaal gaan doen is helemaal goed. Er zijn miljoenen gamer die willen weten wat er aan de hand is op de E3. Een dergelijk evenement digitaal uitvoeren is de beste manier om dat tot leven te brengen. Maar de manier waarop, werkt voor mij niet.” Het oude Nintendo icoon vindt dat de sleutel naar succes, naar echte beleving, ligt bij het kunnen laten spelen van games. “De platformhouders moeten een digitale manier vinden om hun fans de inhoud van hun games te laten ervaren. Dat is de sleutel voor E3. De mogelijkheid om The Last of Us Part 3 voor het eerst te spelen of om die volgende Breath of the Wild-game voor de eerste keer uit te proberen.” Reggie snapt het.

‘Online hands-on gaan met een game is sleutel naar succes’

Maar dat is niet wat de ESA op dit moment voorstaat. Reggie Fils-Aimé: “Wat ik heb gelezen, gaat, zoals ik al zei, niet op dat pad. Als al deze verschillende elementen niet samenwerken: de grote aankondigingen, de praktijkervaring, de mogelijkheid om binnen een bepaalde tijdsbestek al deze aankondigingen te ontvangen. Dan werkt het niet. Dan is het geen succesvolle E3 . En eerlijk gezegd, als de ESA dit niet oppikt , dan zullen andere partijen dat wel doen.”

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch