Menu Premium

Ex-Darksiders ontwikkelaars openen Kickstarter voor JRPG

Jeroen Wiersma 08/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat Vigil Games eind 2013 treurig genoeg haar deuren heeft moeten sluiten, hebben we een poosje niks gehoord van de breinen achter de Darksiders-franchise. Toch hoeven we inmiddels niet langer te treuren, want nu komen enkele ex-ontwikkelaars van deze studio met iets nieuws om de hoek! In dit geval storten ex-Darksiders ontwikkelaars zich op Kickstarter met een JRPG.

De titel van de game luidt Battle Chasers: Nightwar en zal in eerste instantie verschijnen voor de PC rond december 2016. Afhankelijk van hoeveel geld er wordt binnengehaald de komende 31 dagen, behoort een release op de PlayStation 4 en Xbox One echter ook tot de mogelijkheden. Er is 500.000 dollar nodig voor deze game om het licht te zien en ten tijde van het schrijven van dit bericht maakt het project een vliegende start met al bijna 100.000 dollar op de teller.

Airship Syndicate is de nieuwe indie-ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor Battle Chasers: Nightwar en bestaat dus uit mannen bekend van Darksiders en striptekenaar Joe Mudreira. Op zijn fantasy stripreeks, genaamd Battle Chasers, is de game gebaseerd. De gameplay zal typisch die van een JRPG zijn, door met name de turn-based gevechten en de manier waarop je progressie boekt in de game. Daarnaast zul je random generated dungeons gaan tegenkomen in de game, waardoor een dungeon nooit hetzelfde is volgens de ontwikkelaar.

Wil jij graag dat deze game eind volgend jaar het licht ziet? Laat het ons weten in de comments!

Bron: EurogamerKickstarter

Ex-Darksiders ontwikkelaars openen Kickstarter voor JRPG

Ex-Darksiders ontwikkelaars openen Kickstarter voor JRPG

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch