Menu Premium

Evolve verschijnt op 21 oktober

Gamekings Redactie 22/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Turtle Rock Studios kennen we onder meer van Counter-Strike: Condition Zero en natuurlijk van de Left 4 Dead serie, maar binnen niet al te lange tijd komt daar nog een punt van herkenning bij. Hun aankomende game heeft namelijk een releasedatum, wat voor de studio uit Californië het paradepaardje moet worden. Evolve verschijnt op 21 oktober, zo is zojuist aangekondigd door uitgever 2K Games via Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Evolve is een first-person shooter met één nogal uniek element: The Goliath. Dit enorme, gruwelijke wezen staat centraal in de gameplay van Evolve. Net zoals de Left 4 Dead games focust Evolve zich voornamelijk op de multiplayer, zowel offline in co-op als online. Elke potje Evolve kent een totaal van vijf spelers: vier hunters en één Goliath. Aan de hunters is het de taak het gigantische monster neer te halen met een diversiteit aan vaardigheden. De hunters kennen vier classes: Trapper, Support, Assault and Medic. Alle vier de classes hebben zo hun eigen specifieke skills, die door ze te combineren met die van de anderen en als één geoliede machine samen te werken, de speler die het monster bestuurd te kunnen vernederen. Ook de speler die de vorm aanneemt van het beest kan kiezen uit een aantal verschillende mutaties die verschillende speelstijlen met zich mee brengen. Verder is het mogelijk als monster de flora en fauna van de planeet Shear te gebruiken om de aanvallende partijen te ontduiken of om krachtiger te worden door bepaalde planten of dieren te verorberen. De verschillende classes, abilities en monster-vormen worden vrijgespeeld naarmate je meer monsters of manschappen neerhaalt.

Beide partijen nemen simultaan de positie van jager en prooi in, maar bieden je als speler wel totaal verschillende gameplay-ervaringen. Het lijkt er op dat 2K’s Evolve een frisse blik op het first-person shooter genre zal brengen als de game 21 oktober naar de Xbox One, PlayStation 4 en PC komt.

Evolve verschijnt op 21 oktober

Evolve verschijnt op 21 oktober

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch