Menu Premium

Evolution denkt na over compensatie voor de problemen met Driveclub

Gamekings Redactie 13/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna een week na de lancering in de Verenigde Staten en vier dagen sinds de release in Engeland, heeft Driveclub nog steeds last van problemen met de servers. Update 1.03 werd afgelopen zaterdag uitgebracht en de bedoeling was dat dit de problemen zou verhelpen. Er zijn berichten dat dit voor sommigen het geval is, maar de meerderheid van de spelers heeft nog steeds moeite om verbinding te maken met de servers.

Naast dit probleem blijven belangrijke features als Clubs en Leaderboards onbeschikbaar totdat ontwikkelaar Evolution met een oplossing voor de problemen is gekomen. Dit betekent dat de PlayStation Plus-editie, deze maand kosteloos voor alle PlayStation Plus-gebruikers, nog steeds niet uit is. Hiervoor is ook nog geen nieuwe datum vrijgegeven. “We hebben een beta test gedaan en geen van deze problemen traden toen op. We hadden het vertrouwen dat alles er klaar voor was,” zegt Paul Rustchynsky, game director van Driveclub, op Twitter. “Deze problemen hebben wij niet aan zien komen.” Toen hem werd gevraagd of er een vorm van compensatie plaats gaat vinden voor degene die de volle pond hebben betaald voor de game en nog steeds niet gebruik kunnen maken van de belangrijkste features, zei Rustchynsky dat “ze op dit moment alle mogelijke opties doornemen”.

“We werken hard om iedereen zo snel mogelijk online te krijgen.” In Evolution’s meest recente update van vorige week stond: “We hebben zojuist een nieuwe server update uitgerold, waardoor meer gamers kunnen racen, wat goed nieuws is. Om nog meer gamers online te krijgen, brengen we in de komende dagen meer updates uit. Sommige functies zijn tijdelijk niet beschikbaar, waaronder de challenges en social updates. Degene die verbinding hebben met de server kunnen wel deelnemen in clubs, leaderboards en online multiplayer races. We begrijpen dat dit niet ideaal is, maar dit is voor ons de beste manier om de serverprestaties en het online gamen voor iedereen te verbeteren. De belangrijke features worden beschikbaar als er verdere progressie is gemaakt. We weten hoe frustrerend dit voor jullie is en we werken hard om de beste oplossing te vinden zodat jullie zo snel mogelijk online kunnen racen.”

Het lijkt er dus op dat je nog even geduld moet hebben om gebruik te maken van alle features. Voor PlayStation Plus-gebruikers is er nog helemaal geen duidelijkheid over wanneer de PlayStation Plus-editie beschikbaar is. Driveclub is sinds 8 oktober uit, exclusief voor de PlayStation 4. Heb jij die in jouw bezit en hoe zijn jouw ervaringen met de game?

Evolution denkt na over compensatie voor de problemen met Driveclub

Evolution denkt na over compensatie voor de problemen met Driveclub

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch