Menu Premium

Everquest Next – Landmark is vergelijkbaar met Minecraft

Gamekings Redactie 02/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Behalve EverQuest Next, het aanstaande deel in deze populaire online franchise, brengt Sony Online Entertainment ook EverQuest Next – Landmark uit. Deze game bevat de gehele toolset waarmee de wereld van EverQuest Next gemaakt is. Daarmee is EverQuest Next – Landmark vergelijkbaar met Minecraft, aldus Sony. Al het moois wat gamers straks in EverQuest Next – Landmark gaan bouwen, zal ook in de nieuwe game kunnen worden gebruikt. Je bouwt de nieuwe EverQuest dus eigenlijk samen met Sony Online.

Gamers kunnen straks werelden gaan bouwen, met materialen en middelen die je tijdens de game verzamelt. Door middel van een vlag kun je stukken land claimen en die vervolgens gaan exploiteren en volbouwen met je eigen creaties. Het verschil met Minecraft is dat, behalve dat andere spelers jouw land kunnen komen bezoeken, je deze creaties vervolgens kunt verkopen, zodat anderen er mee aan de slag kunnen. Als anderen jouw creaties gaan gebruiken, ontvang je hier dus daadwerkelijk royalties voor. Doordat er meer spelers op een stuk land vertegenwoordigd zijn, kunnen ze meer zaken als gereedschap, materiaal en templates uitwisselen om samen de wereld nog groter en mooier te maken.

Sony Online Entertainment geeft je met Landmark dus al de tools waarmee EverQuest Next gemaakt wordt, maar zal actieve spelers ook bijstaan met tips and begeleiding om werelden voor EverQuest Next te creëren en zo het ontwikkelingsteam van Sony te helpen. De beste creaties zullen dus daadwerkelijk in de nieuwe game worden opgenomen, en hiermee word je als gamer direct betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe EverQuest game.

De populariteit van Minecraft begint steeds vaker terug te komen in andere games. Cubeworld is een treffend voorbeeld, en Project Spark voor de Xbox One ook waarmee je al spelend zelf games en gamewerelden maakt. Welke van deze titels staan al op jouw verlanglijstje? Of vind je dat het met al die Minecraft-klonen allemaal steeds on-origineler wordt?

Everquest Next - Landmark is vergelijkbaar met Minecraft

Everquest Next – Landmark is vergelijkbaar met Minecraft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch