Menu Premium

eSports-markt dit jaar 747,5 miljoen dollar waard

Karim Shehata 29/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de eSports-markt een groeiende markt is, moge duidelijk zijn. Games als Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends weten zichzelf op het gebied van eSports constant te overtreffen, zonder dan te spreken over de toenemende animo voor competitief gamen. Nu blijkt uit cijfers van Superdata dat de eSports-markt dit jaar 747,5 miljoen dollar waard is.

Dat de eSports-markt ieder jaar steeds meer waard wordt, is volgens Superdata te danken aan het feit dat steeds meer merken en bedrijven hun intrede doen in het fenomeen. Zo zouden sponsorships en reclames samen alleen al gezorgd hebben voor 579 miljoen dollar.

Superdata voorspelt dat de eSports-markt in 2018 1,9 miljard dollar waard gaat zijn. Op dit moment hebben Noord-Amerika en Europa de markt voor 52 procent in handen en de verwachting is dat dit zal blijven groeien, gezien de markt in Azië juist stagneert. Daarnaast blijkt dat mensen die competitief gamen een celebrity-status beginnen te krijgen. Een derde van de Amerikaanse eSports fans kijken namelijk eerst of hun favoriete spelers spelen op een evenement voordat ze deze bekijken of bezoeken.

Via de bronvermelding kun je het gehele onderzoek van Superdata inzien. Kijk jij vaak naar eSports-wedstrijden?

Bron: Superdata

eSports-markt dit jaar 747,5 miljoen dollar waard

eSports-markt dit jaar 747,5 miljoen dollar waard

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch